Belföld

Balesetek, sérültek többfelé az utakon

Balesetekkel indult a kedd reggel a hazai utakon. Tűzoltókat, mentőket riasztottak több helyszínre – derül ki a katasztrófavédelem tájékoztatásából.

Hajdú-Bihar megyében,  Berettyóújfalu és Szentpéterszeg közötti úton, előbbi település határában karambolozott egy kocsi és egy terepjáró. Előbbi jármű az ütközés erejétől villanyoszlopnak hajtott, majd felborult. A helyszínre a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították az autókat és megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére az érintett útszakaszt félpályán lezárták, az elsődleges információk szerint egy embert mentők vittek el a helyszínről.

Ugyancsak Hajdú-Biharban, a 47-es főúton Sáránd és Derecske közötti szintén két kocsi karambolozott. Debrecenből riasztották egységeket, akik áramtalanították a járműveket és megkezdték a műszaki mentést. A balesetben többen megsérültek, mentők dolgoznak a helyszínen. Félpályás útzár van érvényben a helyszínen.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Nyírvasvári és Terem között lesodródott az útról és árokba hajtott egy autó. Nyírbátorból érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, ők végzik a műszaki mentást.  A munkálatok idejére az érintett útszakaszt félpályán lezárták. A jelenlegi adatok szerint az autó vezetője megsérült, kórházba viszik.

Összeütközött két autó kedd reggel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a 3-as főút Szikszó és Aszaló közötti szakaszán. A balesethez az encsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket és megkezdték a műszaki mentést. Félpályás útzárat rendeltek el. Ketten sérültek meg az eddigi információk szerint, a mentők elvitték őket.

Szintén két kocsi hajtott egymásnak Pest megyében, Nagytarcsán, a Rákóczi úton. A helyszínre a fővárosból vonultak egységek, akik áramtalanították a járműveket és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Itt nem esett baja senkinek.

Zalában felborult egy kocsi kedd reggel. A baleset a Keszthely és Várvölgy közötti úton, Várvölgy közelében történt. A helyszínre Keszthelyről riasztottak tűzoltókat. A kocsi vezetője megsérült, a mentők ellátják.

Hétfőn két tömegbaleset is történt Pest megyében. A két helyszínen – az M3-as autópályán és a 441-esen – összesen harminckilencen sérültek meg. Az 53-as főúton pedig egy ember életét vesztette, miután autójával karambolozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik