Belföld

Csálé ugrásokkal avatták fel a vizes vb méregdrága ugrótornyát

A 444 által közzétett videón külföldi munkások jókedvűen tesztelik a 3,1 milliárdból épült tornyot a Batthyány téren, ahol a szupertoronyugrást rendezik majd a vizes világbajnokságon.

Eközben a szombati Magyar Nemzet arról ír, hogy a két évvel ezelőtti kazanyi vébére az oroszok durván nyolcadannyiból építették meg a óriás ugrótornyot, mint amennyibe ugyanez Budapesten kerül. Az a torony ráadásul jóval tovább állt, mint a Batthyány téri fog, ugyanis az orosz város még 2014-ben húzta fel az építményt egy akkori versenyre, és ezt tartották meg az egy évvel későbbi vb-re is.

A kormány egyébként azért sem sajnálta a pénzt a toronyra, mert szerinte országimázs szempontjából nagyon sokat hozhat a konyhára a látvány, ahogy a versenyzők a Parlamenttel a háttéren csobbannak majd a vízbe. Más kérdés, hogy az állami beruházásokat nem igazán sikerült összehangolni, amennyiben egy óriási daru rondít majd bele a hárommilliárdos panorámába.

Idétlen app és elcsúfított méregdrága panoráma az úszóvébén
Tudta-e Ön, hogy 25 millióért mérték fel a FINA úszó-vb mobilappigényét, és hogy egy toronydaru ágaskodik a 3 milliárdos panorámában?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik