Belföld

Előre kitervelten ölhették meg a kakucsi lányt, Vivient

Előzetes letartóztatásban marad további két hónapig az a fiatal, akit a 20 éves kakucsi lány, Vivien megölésével gyanúsítanak. Erről péntek délelőtt döntött a Budapesti Környéki Törvényszék. A nyomozási bíró

bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya, a szökés, az elrejtőzés, és a gyanúsított kiszámíthatatlan viselkedése miatt tartja indokoltnak a legszigorúbb kényszerintézkedés fenntartását.– tájékoztatta a 24.hu-t Gyimesi Kinga, a törvényszék sajtótitkára.

A BKT csütörtökön közleményben számolt be arról, hogy döntenek a fiatal előzetes letartóztatásáról, ebből kiderül, hogy a fiatalembert

előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják.Azt eddig is tudni lehetett, hogy minősített emberölés a gyanú, ám a korábbi hivatalos tájékoztatásokban “csak” utóbbi szerepelt, de eszerint –  a nyomozás eddigi adatai alapján – a támadó előre eldöntötte, hogy végezni fog az áldozattal.

Ahogy arról beszámoltunk, a 20 éves áldozatot tavaly március elején ölték meg. A Népligetből, bulizás után indult haza egyik hajnalban. A rendőrök a fővárosban, Kakucson, illetve a környező településeken is keresték, kutyákat is bevetettek, hogy megtalálják. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság néhány nappal később közleményben számolt be arról, hogy megtalálták a holttestét Dabason, egy erdős részen. Közölték: a fiatal bűncselekmény áldozata lett, illetve hogy elfogtak egy – ugyancsak kakucsi – fiatalembert, akit emberöléssel gyanúsítanak. Kihallgatása órákon át tartott, a fiú beismerő vallomást tett. Elmondása szerint áldozatát Dabas határában ölte meg egy vadásztőrrel, hatszor mellkason és hétszer hasba szúrta Vivient. Holttestét az erdőbe húzta és ágakkal, kabátjával takarta le.

Korábbi sajtóhírek szerint K. Bálint szerelmes volt áldozatába, egykori osztálytársába, gyermekkori barátjába, akivel kapcsolata is volt, de Vivien szakított vele, nem viszonozta érzéseit. Meg nem erősített információk szerint meg akarta erőszakolni, ám ezt nem tudta véghezvinni, a lány ellenállt. Innen származhatnak korábbi sérülései. Korábbi információink szerint a fiatalember telefonján több szerelmes üzenetet találtak, amelyeket a lánynak küldött, akivel egyébként gyakran beszélt.

K. Bálint március 11-én került rács mögé. Akkor bemutatott a kamerának:

A fiút különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják. A döntés ellen akkor a gyanúsított és védője fellebbezést nyújtott be, de a fiatal maradt rács mögött. Tavaly szeptemberben elutasította a bíróság azt a védői indítványt, hogy engedjék ki az előzetesből óvadékért cserébe.

Olvasói sztorik