Belföld

Megölte, szőnyegbe csavarta és elásta a budapesti nő holttestét – részletek

Vádat emelt az ügyészség a férfi ellen, aki 2015 nyarán megölte barátnőjét Budapesten, holttestét szőnyegbe csavarta majd Kalocsára vitte és elásta. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt állítják bíróság elé, a tárgyalását előzetes letartóztatásban várja.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a tettes 2015. május elején ismerkedett meg egy budapesti vállalkozóval, majd 2015 júniusától alvállalkozóként dolgozott az  építkezésein. Ezalatt egy XIV. kerületi hotelben lakott. Az áldozat az üzletember volt felesége volt, akivel a válás után is jó viszonyban maradt, a nő rajta keresztül ismerte meg későbbi gyilkosát. közelebbi kapcsolat alakult ki közöttük, a  34 éves férfi 2015 augusztusában a szállodából az asszonyhoz költözött a VIII. kerületbe.

Ott történt a gyilkosság augusztus 16-án. Hogy mi vezetett a támadáshoz, azóta sem tudni. A férfi

rátámadt a sértettre, és az eleinte védekezni próbáló nőt egy éles eszközzel, számos alkalommal megszúrta.

Az áldozat rövid időn belül meghalt. A támadó egy szőnyegbe csavarta a holttestet, és – mint most az ügyészség csütörtöki tájékoztatásából kiderült – felhívta egy barátját azzal az ürüggyel, hogy költözik, és arra kérte, hogy segítsen neki parkolni.

Az ő segítségével vitte le a szőnyeget a kocsiba, ahol betették a csomagtartóba. Ismerősének fogalma sem volt róla, hogy egy holttestet cipel. A vádlott Kalocsára hajtott, majd ott egy lakatlan ház udvarán elásta. Ezután levette a kocsiról a rendszámot és a járművet egy parkolóban hagyta.

Ahogy arról beszámoltunk, a 39 éves áldozatot először a nő férje kezdte keresni, de nem érte el. Az autója sem volt sehol, ezért bejelentette az eltűnését,  közigazgatási eljárás indult. Akkor történt fordulat, amikor a férfi kiadta azt a Népszínház utcai lakást, ahol felesége lakott, és ahol a gyilkosság is történt. Az illető ugyanis, aki beköltözött, gyanús nyomokat talált, és értesítette a rendőröket.

Az egyenruhások vérnyomokra bukkantak, és kiderült, hogy eltűnt egy nagyméretű szőnyeg is. Szeptemberben már emberölés miatt folyt a nyomozás. Feltérképezték a nő kapcsolatrendszerét, szokásait, így rekonstruálták az eltűnése előtti napokat. Mint kiderült, utoljára a gyanúsítottal látták az asszonyt.  Körözést adtak ki ellene. A holttestet a férfi családjának portáján találták meg keresőkutyával. Gyilkosa a szőnyeggel együtt elásta 60-70 centiméter mélyre.

A férfi ellen még abban a hónapban elrendeltek a körözést, októberben pedig elkapták. Mint kiderült, a szüleinél kapták el és az ágyneműtartóban próbált elbújni a rendőrök elől.

Fotó: Sebestyén Jenő, BRFK

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik