Belföld

Gyurcsány 300 millió forintot adna az állítólagos Orbán elleni titkos bizonyítékokért

Gyurcsány Ferenc a Magyar Narancsnak adott interjújában azt mondta, jelenleg az a dolga, hogy megbizonyosodjon az állítólagos Orbán-dokumentumok hitelességéről, megszerezze őket, majd nyilvánosságra hozza őket.

A részletekről annyit árult el, hogy a dokumentumok felajánlójával egy budapesti lakáson találkozott, az első találkozón hárman voltak jelen: egy közvetítő, az információ birtokosa és ő.

A dokumentumokat a második találkozón látta először, azt mondja,

ha az ember lát dokumentumokat, amelyek azt igazolják, hogy a magyar miniszterelnök köztörvényes bűnöző, onnantól kezdve az, miként kell eljárni, érdemi politikai és emberi kihívás.

Hozzátette, az említett dokumentumok ellenőrzése nem egyszerű feladat. Már több ajánlatot tett a dokumentumokra, de még egyiket sem fogadták el. A dokumentumok vásárlása előtt van egy olyan átmeneti időszak, amikor még nincsenek a birtokában az említett papírok, mert még több független fél hitelesíti őket.

A pénzbeli ajánlat nagyjából 1 millió euró.

Ha hitelesek az információk, ki is fizeti ezt a pénzt. Azt mondja, neki ez az ügy nem boldogságot, hanem kockázatos feladatot jelent. A DK elnöke szerint jelenleg kormányváltó hangulat van, így ezt ki kell használnia az ellenzéknek. Szerinte a pártpreferenciákat félre kell tenni, mert

ha úgy tesszük fel a kérdést, hogy elégedettek-e az emberek azzal, ahogy az országban mennek a dolgok, akkor az ország kétharmada azt fogja mondani, hogy nem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik