Belföld

Gyanús dolgok vannak Magomed Segway-kölcsönzője körül

Megfelelő engedélyek hiányában működhet az a belvárosi Segway-kölcsönző, ahol az elmúlt hetekben a csecsen származású Magomed Daszajev is dolgozott, írja a Magyar Nemzet. A lap azt írja, azért mentek utána, mi van a kölcsönzővel, mert a Daszajev ellen indított eljárások ellenére is folyamatosan kínálgatja a turistáknak a Segwayeket, sőt, néha túrákat is szervez nekik.

A Nemzet szerint nem találhatók a GKV Exclusive Service Kft. által a belvárosi Haris közben üzemeltetett Segway-kölcsönző engedélyei. A cég sem jelzi, hogy telephelye volna az adott helyen, ahol Daszajevet látni lehet. Nem csak a telephelyükre vagy a működésükre vonatkozó engedélyek hiányozhatnak, nincs területfoglalási engedélyük sem:

a Haris közben kizárólag éttermek számára teszi lehetővé a belvárosi önkormányzat, hogy a járdán bármit elhelyezzenek, minden más szemléltetőeszközt tiltanak.

Ráadásul a lakók már panaszt is tettek a bolt miatt, mégsem történt semmi. Azt sem tudni, Daszajev hogy dolgozhat ott, mert a cégben csak egy ember dolgozik bejelentve. A kölcsönzőben azt mondták a lapnak, a férfi segített beindítani a vállalkozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik