Belföld

Veronai tragédia: a busztársaság nyert az államnál

A cég a Honvédelmi Minisztérium közbeszerzési pályázatán győzött.

A Bors szúrta ki, hogy a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatalának pályázatán 54,4 milliót nyert a Pizolit Kft., amelynek feladata úgynevezett különjáratok biztosítása a hét minden munkanapján Orosháza és Hódmezővásárhely között.

A pályázatot tavaly november elejéig – tehát még jóval az egész országot megrázó veronai baleset előtt – kellett beadni. Egy névtelenséget kérő édesapa – aki gyermekét veszítette el a Szinyei Merse Pál Gimnázium kirándulásán – a lapnak felháborítónak nevezte, hogy a tragédia után az állam nem bontotta fel a szerződést.

Komolyan mondom, hihetetlen, hogy ilyen a magyar állam! Ez elképesztő! Hogyan lehetnek ilyenek? A busztársaság vezetője maga vallotta be, hogy tudott a sofőr alvási betegségéről, sőt ő maga tiltotta el a vezetéstől egy időre. Aztán mégis elengedte a gyermekeinkkel egy ilyen hosszú útra. Abba pedig nem egyezik bele, hogy az olasz jogrend szerint járjanak el a kárrendezés során, pedig a családok így több pénzt kapnának.

A Bors kereste a Honvédelmi Minisztériumot, de csaknem két hete nem kap választ kérdéseire. Mint korábban megírtuk, eddig egyetlen család sem fogadta el az áldozatok hozzátartozóinak felajánlott összeget.

Veronai buszbaleset: méltatlanul bánnak a hozzátartozókkal
A biztosító olyan összeget utalt ki, amit nem fogadtak el a családtagok. Szendrei Mónika a lányát veszítette el a balesetben, szerinte a külügy nem tartja velük a kapcsolatot, Balog Zoltán szavai pedig felháborítók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik