Belföld

Szétzúzta sógora koponyáját egy fejszével, mert át mert menni hozzá

Fejszével törte szét „sógora” koponyáját egy Győr környéki férfi. A támadó ellen most vádat emeltek, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állítják bíróság elé.

A vádirat szerint a 37 éves férfi haragos viszonyban volt élettársa családjával, ki is tiltotta őket győrszemerei otthonából. 2016. december 6. napján kora este – miután hazaért a 12 órás műszakból – mégis ott találta sógorát és anyósát. Elzavarta őket, közben vitatkoztak.

A vádlott ment elől, a másik férfi pedig utána, ő közben öltözködött. Amikor kiértek az udvarra, a támadó visszafordult, és – ahogy az ügyészség fogalmaz – látta a sértett felé mozduló kezét, majd feldúlt állapotban felkapta a keze ügyébe eső 85 centiméteres fejszét, amivel nagy erővel a fejére ütött.

A férfi az ütéstől elesett és a feje erősen vérezni kezdett. Ezt látva a vádlott kihívta a mentőket.

A 30 éves férfi a bántalmazás következtében koponyatetőjének darabos törését, fején több további csontjának törését, a koponyán belül a lágy részek zúzódását és vérzését szenvedte el. A sértettnél a helyszínen közvetlen életveszélyes állapot alakult ki, életét az időben érkező szakszerű segítség mentette meg.

A férfi felépülése csaknem hat hónapig tartott, de

a koponyacsontok részleges hiányával járó maradandó fogyatékossággal is számolnia kell. Emellett nem zárható ki neurológiai, pszichiátriai tünetek visszamaradása sem.

A vádiratban szereplő bűncselekmény büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik