Belföld

Mosógépszerelőket raboltak el Szabolcsban, mert drága volt a javítás

Kétrendbeli emberrablás miatt állítanak bíróság elé egy kisvárdai házaspárt és barátjukat. Most emeltek vádat ellenük, miután

foglyul ejtettek két mosógépszerelőt, mert sokallták a javítás árát.A pár mosógépe tavaly karácsony előtt romlott el. Két szerelő ment ki hozzájuk, akik 15 ezer forintért hozták rendbe a masinát. Ám januárban ismét meghibásodott, ekkor a feleség másnak is megmutatta a gépet, aki azt mondta, hogy a két szakember munkája nem ért annyit, amennyit kifizettek.

Ezután a vádlottak ismét kihívták a  szerelőket, akik február elsején este mentek át hozzájuk. A nő beengedte a őket a lakásba, majd kulcsra zárta a bejárati ajtót. Egyikük hozzákezdett a javításhoz, míg társa a folyosón várakozott. Ekkor jelent meg a férj és annak barátja, és előbbi követelte a szerinte a felesége lehúzásából megszerzett 15 ezer forintot.

A két szakember nem akarta visszafizetni a pénzt, különböző kifogásokat kerestek, eközben a férj többször megütötte ököllel az egyik szerelőt, és azzal fenyegette mindkettejüket, hogy végez velük.  Végül a vádlottak egyiküket kiengedték azzal, hogy a közeli bankautomatából vegyen fel pénzt. A szakember azonban értesítette a rendőrséget, akik kiszabadították a társát is.

A trió tagjait akár tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják – tudtuk meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségtől hétfőn.

Múlt héten Bács-Kiskun Megyében is vádat emeltek egy emberrablási ügyben. Egy 24 éves fiatalt állítanak bíróság elé, miután autóba kényszerítette volt barátnőjét és csak azután engedte el, hogy a lány megígérte, később találkozik vele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik