Belföld

Dől a pénz a tescós rablóhoz

Többet kap börtönéletért, mint amennyit zsákmányolt.

S. Péter már több pénzt nyert a kártérítési perekben, mint ami a vádiratban a terhére rótt bűncselekményekben szerepel – írja a Magyar Idők. A tescós rablóként emlegetett férfit nem ítélték el jogerősen, eddig nyolc évet töltött előzetesben és 18 hónapot házi őrizetben. Már több pert is indított a fogva tartása körülményei miatt.

Először a Budapesti Fegyház és Börtön egyik parancsnoka ellen nyert pert, mondván, lehetetlenné tették, hogy felkészüljön a védekezésre és embertelen körülmények között tartották. A Fővárosi Ítélőtábla több mint hárommilliós kártérítést ítélt meg, de a végzést végül hatályon kívül helyezték, az összeget félmillióra csökkentették.

A férfi ezzel egy időben újabb keresetet nyújtott be a strasbourgi bírósághoz, amelyben fogva tartása körülményeit kifogásolta.

Áprilisban a Győri Törvényszék 750 ezer forintot ítélt meg neki, mert Sopronkőhidán az infrakamerával történt megfigyelés mellett negyedóránként felkapcsolták zárkájában a villanyt, és telefonos kapcsolattartását is szabályozták. Másfél hete 550 ezer forintot nyert a sátoraljaújhelyi börtönnel szemben, amiért nem biztosították a tisztességes eljáráshoz való jogot.

S. Péter és társai ellen rendkívül súlyos vádakat sorakoztatott fel az ügyészség: gyilkosság egy pénzváltó házaspár ellen, kézigránát-robbantás egy pénzszállító autó kirablása közben. Néhány hete azért kezdett éhségsztrájkba a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben, mert elvették a súlyzóit és az mp3 lejátszóját mindenféle előzetes figyelmeztetés és indoklás nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik