Belföld

Dől a pénz a tescós rablóhoz

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 07. 03. 13:54

Többet kap börtönéletért, mint amennyit zsákmányolt.

S. Péter már több pénzt nyert a kártérítési perekben, mint ami a vádiratban a terhére rótt bűncselekményekben szerepel – írja a Magyar Idők. A tescós rablóként emlegetett férfit nem ítélték el jogerősen, eddig nyolc évet töltött előzetesben és 18 hónapot házi őrizetben. Már több pert is indított a fogva tartása körülményei miatt.

Először a Budapesti Fegyház és Börtön egyik parancsnoka ellen nyert pert, mondván, lehetetlenné tették, hogy felkészüljön a védekezésre és embertelen körülmények között tartották. A Fővárosi Ítélőtábla több mint hárommilliós kártérítést ítélt meg, de a végzést végül hatályon kívül helyezték, az összeget félmillióra csökkentették.

A férfi ezzel egy időben újabb keresetet nyújtott be a strasbourgi bírósághoz, amelyben fogva tartása körülményeit kifogásolta.

Áprilisban a Győri Törvényszék 750 ezer forintot ítélt meg neki, mert Sopronkőhidán az infrakamerával történt megfigyelés mellett negyedóránként felkapcsolták zárkájában a villanyt, és telefonos kapcsolattartását is szabályozták. Másfél hete 550 ezer forintot nyert a sátoraljaújhelyi börtönnel szemben, amiért nem biztosították a tisztességes eljáráshoz való jogot.

S. Péter és társai ellen rendkívül súlyos vádakat sorakoztatott fel az ügyészség: gyilkosság egy pénzváltó házaspár ellen, kézigránát-robbantás egy pénzszállító autó kirablása közben. Néhány hete azért kezdett éhségsztrájkba a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben, mert elvették a súlyzóit és az mp3 lejátszóját mindenféle előzetes figyelmeztetés és indoklás nélkül.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.