Belföld

ÉSZT: Elévülhetetlen bűnt követ el a kormány a gimnazistákkal szemben

Az értelmiségiek szakszervezetei kiakadtak a kormányra, mert összeszerelő üzemmé változtatja az országot.

A tankötelezettség leszállítása óta nem volt ilyen sötét terve a kormánynak, mint a gimnazisták számának radikális visszaszorítása – kelt ki a Magyar Nemzet által megszellőztetett terv ellen az Értelmiségi Szakszervezeti Szövetség (ÉSZT). Keményen fogalmaznak:

A magyar kormány 2010-es győzelme óta szisztematikusan dolgozik az oktatás leépítésén, az általános iskolától a felsőoktatásig. Ez sajnos nem újdonság.

Szerintük Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke “a kormány, és a magyar oktatás sírásója”, aki bebizonyította többször is, hogy félnek a tudástól, tanult, nyitott, gondolkodni képes emberektől. Azt írják, rövidlátó dolog, hogy az összeszerelő üzemeknek rendeli alá a kormány az oktatást.

Márpedig sok ilyen szakma néhány éven belül megszűnhet, és akkor ott állnak majd az erre képzett emberek használható szakma nélkül.

Márpedig a későbbi váltáshoz szükség van arra, hogy fiatalon megalapozott tudásuk legyen. Ezt a lehetőséget veszi el a kormány a fiataloktól. Ez pedig az országnak és a magyarságnak is nehézséget fog teremteni.

Ezekkel a döntésekkel a kormány és Parragh László elévülhetetlen bűnt követ el, amelynek hatásait nemzedékek fogják szenvedni!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik