Belföld
Nyíregyháza, 2017. május 8.
Magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsga a nyíregyházi Sipkay Barna Kereskedelmi Vendéglátóipari Idegenforgalmi Szakgimnáziumban 2017. május 8-án.
MTI Fotó: Balázs Attila

ÉSZT: Elévülhetetlen bűnt követ el a kormány a gimnazistákkal szemben

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2017. 07. 02. 19:37

Az értelmiségiek szakszervezetei kiakadtak a kormányra, mert összeszerelő üzemmé változtatja az országot.
Korábban a témában:

A tankötelezettség leszállítása óta nem volt ilyen sötét terve a kormánynak, mint a gimnazisták számának radikális visszaszorítása – kelt ki a Magyar Nemzet által megszellőztetett terv ellen az Értelmiségi Szakszervezeti Szövetség (ÉSZT). Keményen fogalmaznak:

A magyar kormány 2010-es győzelme óta szisztematikusan dolgozik az oktatás leépítésén, az általános iskolától a felsőoktatásig. Ez sajnos nem újdonság.

Szerintük Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke “a kormány, és a magyar oktatás sírásója”, aki bebizonyította többször is, hogy félnek a tudástól, tanult, nyitott, gondolkodni képes emberektől. Azt írják, rövidlátó dolog, hogy az összeszerelő üzemeknek rendeli alá a kormány az oktatást.

Márpedig sok ilyen szakma néhány éven belül megszűnhet, és akkor ott állnak majd az erre képzett emberek használható szakma nélkül.

Márpedig a későbbi váltáshoz szükség van arra, hogy fiatalon megalapozott tudásuk legyen. Ezt a lehetőséget veszi el a kormány a fiataloktól. Ez pedig az országnak és a magyarságnak is nehézséget fog teremteni.

Ezekkel a döntésekkel a kormány és Parragh László elévülhetetlen bűnt követ el, amelynek hatásait nemzedékek fogják szenvedni!

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

3094101 05/08/2017 A Russian fan during the 2017 IIHF World Championship group stage match between the German and Russian national teams. Alexey Kudenko/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.