Belföld

“Ön ismételten álhíreket gyárt, amikor azt írja, hogy a Nyírő Gyula Kórház Belgyógyászati Osztályának felét be kell zárni”

A Párbeszéd társelnöke előzőleg azt írta, az egészségügyben a szakemberhiány már a biztonságos betegellátást veszélyezteti, a Nyírő Gyula Kórház ügye pedig világosan mutatja, hogy az eddigi bérintézkedések nem hoztak érdemi változást.

Szabó Tímea azt kérte, hogy Balog miniszter mellébeszélés nélkül válaszoljon neki a következő kérdésekre.

  • Elegendőek voltak-e az eddigi bérintézkedések az orvoselvándorlás megállítására?
  • Milyen további javaslatai vannak a kormánynak a hiányzó szakemberek pótlására?
  • Mit tesz a kormány azért, hogy ne kelljen bezárni nyáron a Nyírő Gyula Kórház belgyógyászati osztályának felét?
  • Tervezi-e a kormány, hogy átcsoportosít forrásokat a luxusberuházásokból (stadionépítések, Orbán Viktor várba költözése) az egészségügy megmentésére?
  • Pontosan hány orvos hiányzik a Nyírő belgyógyászatáról?
  • Mekkora a Nyírő Gyula Kórház adósságállománya?
  • Mivel pótolja a kormány a kieső kapacitásokat, ha ténylegesen bezárják az osztály felét?
  • Várható-e további osztályok bezárása?
  • Tudnak-e arról, hogy más intézményekben is bezárnak osztályok az orvoshiány miatt?

Balog miniszter helyett államtitkára válaszolt, elég kioktató hangnemben. Rétvári Bence azzal kezdte, hogy emlékeztette Szabó Tímeát arra, hogy miként lett képviselő.

Az Összefogás pártlistáján került az Országgyűlésbe, vagyis politikai közösséget vállalt olyan politikusokkal, akik romba döntötték a magyar egészségügyet.

A Párbeszéd társelnöke pedig egy visszaeső álhírgyáros. 

Ön ismételten álhíreket gyárt, amikor azt írja, hogy a Nyírő Gyula Kórház (a továbbiakban: Kórház) Belgyógyászati Osztályának felét be kell zárni.

Később az “álhírt” Rétvári ugyan érdemben nem cáfolja, sőt. Tudatja, hogy

a Kórház Belgyógyászati Osztályára jelenleg 2 szakorvos és 3 rezidens felvétele van folyamatban. Az álláshelyek betöltéséig közreműködő orvosok biztosítják a biztonságos betegellátást, oly módon, hogy a belgyógyászati kapacitás egy részét a térségben levő egészségügyi szolgáltatók látják el. Vagyis osztályok bezárását a Kórház nem tervezi.

A Nyírő Gyula Kórház lejárt adósságállománya csökken,

a Kormány a bérrendezések keretében hathatós lépéseket tesz az egészségügyi humánerőforrás kapacitás megtartása és növelése érdekében.

Ezt követően hosszú felsorolás következik arról, mi mindent tett eddig a kormány és micsoda sikereket ért el az orvoselvándorlás terén, míg sikerült visszafordítani a korábbi évekre jellemző negatív migrációs tendenciát.

Az egész Rétvári iromány egyetlen szépséghibája, hogy maga a Nyírő Gyula Kórház írta a honlapján, hogy június 1. és augusztus 31. között belgyógyászati osztálya közel felén szünetel az ellátás, 67 ágyból így 32 lesz elérhetetlen. A 1131, 1133, 1134 és 1135 irányítószámú körzetekben lakó betegeknek ez idő alatt a Honvédkórházba kell menniük.

Akkora az orvoshiány, hogy bezárják a Nyírő Gyula Kórház belgyógyászati osztályának felét
Az ellátáshoz a Honvédkórháztól kap segítséget az intézmény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik