Belföld

Külügy: barcelonai különleges egység vizsgálja a lelőtt magyar pincér ügyét

Megírtuk korábban, hogy egy fegyveres lelőtte egy magyar pincért Barcelonában, ugyanannak a bárnak a tulajdonosát pedig meglőtte, egy 39 éves nőt, őt kórházba szállították.

A bár Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben az eset után egy Carlos nevű férfi megköszönte azt a sok támogatást és együttérzést, amit a tulaj felé közvetített a tömeg, majd annyit írt a Gabriellának nevezett nő állapotáról, hogy kritikus, de úgy tudja, a golyó nem ért létfontosságú belső szervet.

Lelőttek egy magyar pincért Spanyolországban
Egy 30 éves magyar férfit lelőttek, egy 39 éves magyar nőre pedig rálőttek Vilanova i la Geltrú-ban, ő súlyosan megsérült.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a 24.hu kérdésére az esettel kapcsolatban azt válaszolta, információjuk szerint a sérült már nincs közvetlen életveszélyben, a családja mellette van.

A barcelonai konzul is a helyszínen tartózkodik, a barcelonai főkonzulátus munkatársai pedig folyamatosan tartják a kapcsolatot a hatóságokkal, illetve minden hozzátartozóval. Információink szerit a rendőrség különleges egysége végzi a nyomozást, írta a KKM.

Megerősítették, az áldozat és a sérült is magyar állampolgár.

Nem hivatalosan annyit tudni, hogy személyes ellentét volt a lövöldöző és a meglőtt magyarok között.

(A kiemelt kép a helyszínen készült.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik