Belföld

Fejszével, harmincezer forintért ölt a brutális túronyi gyilkos

Nyereségvágyból, idős személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emeltek vádat a brutális túronyi gyilkosság ügyében. A fiatalember életfogytiglant is kaphat.

A vád szerint a támadó 2016. májusában döntötte el, hogy műszaki cikkeket lop el idős szomszédjától, akinek egyébként gyakran segített a ház körül. Magához vett egy fejszét, majd bement a 81 éves német áldozat udvarára. Ám ekkor váratlanul megjelent az idős ember, aki miután meglátta a szomszédját, visszament a házba.

A vádlott azonban utánament és miután utolérte, két alkalommal fejbe ütötte a fejsze fokával. Az ütéstől az áldozat elesett,  a támadó még ezután is két-három ütést mért rá – ugyancsak a fejsze fokával – majd bement a házba és értékek után kutatott. Az összegyűjtött zsákmány valamivel kevesebb, mint harmincezer forintot ért.

Az áldozat azonnal meghalt. Másnap a fiatalember visszatért a helyszínre, hogy tisztítószerrel eltüntesse a nyomokat – közölte a Baranya Megyei Főügyészség.

Ahogy arról beszámoltunk, a rendőrség körülbelül két héttel a brutális gyilkosság elkövetése után közölte: egymillió forintot fizetnek annak, aki elvezeti őket a tetteshez. A férfit végül idén tavasszal kapták el, de a pénzt nem kellett kifizetniük senkinek.

Olvasói sztorik