Belföld

A Tesco-sztrájk csak a kezdet, 2017 a bérlázadás éve lesz

Ezt jósolja Karácsony Gergely, aki szerint nevetségesek a fizetések, sok területen lehet sztrájk, de a Fidesz nem foglalkozik a problémákkal.

Szerinte nevetségesek a magyar fizetések, ezért sok területen lehet sztrájk, de a Fidesz nem foglalkozik a problémákkal. A Párbeszéd társelnöke emlékeztetett rá, hogy sztrájkolni fognak a Tesco dolgozói, de lázadnak a Balatonnál dolgozók, illetve nem dolgozók (rengetegen mennek az idegenforgalomból nyugatra), és az alacsony bérek miatt tűnnek el az egészségügyi dolgozók is.

Lázadnak a köztisztviselők, akik közül sokan 9 éve nem kaptak béremelést – ez különösen súlyosan érinti az önkormányzati alkalmazottakat – közölte Karácsony Gergely.

Ezek a valódi problémák Magyarországon.

Miközben a kormány Sorossal terel, nem beszél a legfőbb problémáról, a nevetségesen alacsony bérekről, arról, hogy nagyobb a lemaradásunk a fizetések terén például a németektől, mint 10 éve.

Bár emelkedik az átlagbér, a növekvő átlag mögött növekvő egyenlőtlenségek vannak: az emberek 70 százaléka átlag alatt keres, az átlagot a dinamikusan növekvő, eddig is magas bérek húzzák fel.

pénz (pénz)
Csak parasztvakítás az átlagkereset
Itt a magyarázat, ha nem keres annyit, mint az átlag. 

Kiszámolták

2019-ben nettó 150 ezres minimálbér is bevezethető lenne a kis- és közepes vállalkozások terheinek növelése nélkül, ha a minimálbér adómentes lenne és a kkv-k leírhatnák bérterheiket a többi adónemből. A Párbeszéd a nagyvállalatok társasági adóját visszaállítaná 19%-ra, mert tarthatatlan, hogy a munkajövedelmeket magasabb adók terhelik, mint a tőkejövedelmet.

A Fideszt azért nem beszél a jövedelmek kérdéséről, mert nincs megoldása erre. Orbán Viktor a Bálnában megadta a kampány alaphangját: a félrebeszélés kampánya lesz ez.

Orbán: Nem fogjuk hagyni, hogy Soros nevessen a végén
A Fidesz-frakció a Bálnában zárja a nemzeti konzultációt és a politikai évadot. A miniszterelnök bevallotta: nem mondhat fejből beszédet. Percről percre.

A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje mást szeretne.

 

Karácsony Gergely: Forradalom lesz
Nagyjából 300-an tüntettek vasárnap Budapesten. Aztán vitakörökbe vonultak kitalálni, hogyan legyen forradalom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik