Belföld

“Mr. 20%” kihallgatását követeli a DK

A párt tudni akarja, a volt polgármesternek volt-e bármilyen szerepe a debreceni korrupciós botrányban.

Őrizetbe vettek egy ismert debreceni ügyészt, aki a gyanú szerint bűnözőknek segíthetett több millió forintért. Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció szakpolitikusa szerint az ügyész a NAV egyik bűnügyi vezetőjével szövetkezve,

vélhetően Kósa Lajos polgármestersége alatt konkrét ügyeket simított el, és titkos információkat adott ki bűnözőknek.

A DK azt követeli, hogy

hallgassák ki a Debrecenben csak “Mr. 20%”-nak nevezett Kósa Lajos volt polgármestert is az ügyben! A DK szerint éppen a fideszes Mengyi “Voldemort nagyúr” Roland büntetőügye mutatta meg, hogy a fideszes városokban a korrupció soha nem független a Fidesz helyi embereitől.

A DK szerint a debrecenieknek és az országnak is joga van tudni, mit tudott Kósa Lajos a korrupt üzelmekről, a manipulált igazságszolgáltatásról és az elmismásolt ügyekről. A vizsgálatnak arra is ki kell terjednie, hogy az ügyész manipulált-e olyan ügyet, amelyben közvetlenül Kósa Lajos vagy közvetlen köre is érintett volt – írta Varga Zoltán.

A Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai 14 helyszínen tartottak házkutatást, számos bizonyítékot foglaltak le. Hat embert gyanúsítottként hallgattak ki, közülük ötöt őrizetbe vettek.

korrupció (Array)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik