Belföld

Még mindig műsort vezet a kuruzslásért elítélt „rákkutató” állatorvos

Egy olvasónk hívta rá fel a figyelmet, hogy továbbra is saját műsora van a februárban kuruzslásért egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Dávid Tamásnak. Az állatorvosként végzett férfit azért ítélték el néhány hónapja, mert azt állította a pácienseinek, hogy rákkutató professzor, és nagydózisú intravénás C-vitaminnal kezelt daganatos betegeket.

Dávid Tamás korábban feltűnt az Echo Tv, az RTL Klub és az ATV műsoraiban is, tavaly május óta pedig ő vezeti a Hatos Csatornán futó Gyógyultak klubja! című heti magazint. A csatorna saját gyártású műsorának új adásait a honlapjukon megtalálható ajánló szerint szombatonként vetítik, majd többször ismétlik a hét során.

A Hatos Csatorna által az álprofesszorról közölt leírás pedig tulajdonképpen egy az egyben hazugság.

A bemutatása azzal kezdődik, hogy ő volt az első magyar dzsúdós, aki Európa-bajnoki dobogóra állhatott. Korábban arról beszélt, hogy 1962-ben Európa-bajnok lett súlycsoport nélküli kategóriában Essenben, de könnyen leellenőrizhető, hogy érmet sem szerzett a tornán, ráadásul ekkoriban már nem is volt súlycsoport nélküli kategória.

Aztán ott van, hogy rengeteg elismerésben részesült, többek közt megkapta az Osztrák Becsületrend Keresztjét, ami nem létezik, és Inter Lyra Nemzetközi Békedíjban részesült, ami valójában Béke Inter-Lyra díj, és még csak nem is nemzetközi.

A Hatos Csatorna szerencsére minden héten feltölti a műsor új részét a YouTube-oldalára, tehát lehetőségünk adódott visszanézni a legfrissebbet. A magazin azzal a bejátszással kezdődött, hogy a műsor együttműködő partnere az eredeti Dr. Dávid-Vital trópusi teakeverék, vagyis az elítélt rákkutató állatorvos saját terméke.

Emlékszik az Orbánról daloló nénire? Az elítélt kuruzsló énekeltette
A Mosonmagyaróváron első fokon kuruzslásért elítélt Dávid Tamás nagy médiakarriert is befutott, még az Orbán-kedvelő nénit is énekeltette.

Mit ad isten, Dávid Tamás a héten a rák lehetséges okairól adott útmutatást a nézőknek. Pont abban a témában, amiért elítélték. Azzal kezdte,

hogy már az általános iskolában, sőt az óvodában tanítani kellene, hogy nemcsak a rák, hanem az összes krónikus betegség energiahiány, koenzim Q10-hiány, oxigénhiány, C-vitaminhiány, D3-vitaminhiány.

A „professzor” ezt követően hosszasan ecseteli, hogy az okok megszüntetése nélkül nincs végleges, visszaesés nélküli gyógyulás, az orvosoknak pedig nincs ideje elbeszélgetni a betegekkel, hogy milyen lelki traumák érték az élete során, hogy aztán az embertársa szépen lassan kinyíljon előtte.

Az adás második felére teljesen átszellemült Dávid Tamás, és elmondta, hogy az életben a két legfontosabb dolog a tudás és a szeretet, egymás tisztelete, megbecsülése, a másik segítsége, még akkor is, ha a hatóságok máshogy gondolják – utalhatott itt a bírósági eljárására.

Az állatorvos a műsor legvégén közli, hogy most egy tudományos információs könyvből felolvassa a szerző véleményét a jövő útjáról. A nézőknek viszont nem biztos, hogy feltűnt, hogy a kezében tartott, Segítség rák esetén című kötetet ő maga írta.

Bár jogilag nincs akadálya, hogy Dávid Tamás bárhol is műsort vezessen, etikailag azért felvet néhány kérdést, hogyan beszélgethet olyan témákról a közönségnek a televízió képernyőin keresztül, ami miatt nem is olyan régen elítélték. A 24.hu megkereste kérdéseivel a Hatos Csatornát, de idáig nem kaptunk választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik