Belföld

Dőlt a pénz a magyar lányok futtatóihoz – videó

A bűnszervezetet felszámolták.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kerítés és kitartottság megalapozott gyanúja miatt nyomoz – fogva tartásuk mellett – R. Béla 43 éves kömlői, N. Kálmán 40 éves törökszentmiklósi, P. Tímea 28 éves kunszentmártoni és R. Adrián 26 éves tiszaföldvári lakosok ellen. A Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében működő bűnszervezet tagjai tavaly márciustól több mint tíz fiatal nőt vittek Németországba.

Berlinben a prostitúciót napi szinten ellenőrizték, irányították, a lányok által megkeresett pénzt elvették ebből fedezték mindennapi életvitelüket. R. Bélát egy összehangolt akció keretében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai június 25-én Szolnokon fogták el, amikor Németországból Magyarországra hazautaztatta pihenni a prostituáltként dolgozó lányok egy részét. Az akcióban a nyomozók és több megye bevetési osztályai egyszerre több helyszínen – Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében – csaptak le és fogták el a bűnszervezet többi tagját.

A rendőrség a teljes bűnszervezetet felszámolta.

A gyanúsítottak kihallgatása megtörtént, a nyomozók őrizetbe vették őket és kezdeményezték a Hevesi Járási Ügyészségnél az előzetes letartóztatásuk indítványozását. Az eljárás során több millió forintot, több nagy értékű gépjárművet, értékes festményeket, porcelánokat, antik bútorokat és kábítószergyanús anyagot foglaltak le a nyomozók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik