Belföld

Artériás vérzése volt a hepatitiszes férfinak, rendőrök mentették meg

Hazafelé tartott a Budapesti Rendőr-főkapitányság két járőre, amikor a Népliget sarkánál észrevettek egy tántorgó férfit. Látták, hogy vér folyik le a karján, ezért megálltak és visszafordultak az autóval.

Amikor a férfihoz értek, látták, hogy körülötte minden csupa vér. A karján több mély vágás volt. Leültették a járda szélére, nehogy elájuljon.

Marci próbálta elszorítani a kezével a verőeret, de nem sikerült annyira, hogy számottevően csökkenjen a vérzés, ezért elszaladtam a kocsi elsősegélycsomagjáért. A 34 éves budapesti férfi ekkor már erősen remegett, és zavart volt, de arra még figyelmeztetett, hogy hepatitis C-vel fertőzött

– mondta Pap Kristóf őrmester a Zsaru magazinnak.

Ez annyiban számított, hogy jobban vigyáztak, ne kerüljön az arcukra vagy szemükbe a vér.

„A körülöttünk bámészkodók azonnal szétrebbentek. Bekötöztük a sebet, és felemeltük a karját, hogy kisebb legyen a nyomás az érintett erekben, de nagyon hamar átázott a géz”

A mentőket egy taxis értesítette, közben a szolgálatirányító parancsnok egy járőrpárost küldött a helyszínre gumikesztyűkkel, majd maga is elindult a Népligetbe. Addig kollégái tartották a sérültet, hogy eszméleténél maradjon.

A férfi elmondta nekik: véget akart vetni az életének, mert több súlyos betegsége van. Mutatta, hogy valamivel távolabb, egy sörösüveggel vágta meg magát. A karmozdulatokból ismét spriccelni kezdett a vér a sebből, ezután az egyik egyenruhás elrohant az ajtóhoz, kivette a sportcipőjéből a fűzőt és könyökhajlat felett elkötötték a sebet. Ekkor szinte teljesen elállt a vérzés.

Percekkel később megérkeztek a mentők, akik átkötötték a sebet és kórházba vitték a sérültet. Azt mondták, a férfi ilyen artériás vérzésben perceken belül meghallhatott volna, ha a rendőrök nem lépnek közbe.

A két egyenruhást egy kórház fertőzőosztályára vitték. Az orvos már akkor azt mondta, mivel nincs a kezükön seb, nagyon kicsi a valószínűsége, hogy megfertőződtek. Két nap múlva vérvételre kellett menniük, szerencsére igaza lett a doktornak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik