Belföld

Kihallgatták Botkát, nagyon kiakadt

Botka László tanúmeghallgatásával folytatódott a szegedi parkolási botrány ügyének bizonyítási eljárása a Gyulai Járásbíróságon – írja a Hír Tv. Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolja az ügyészség Szeged egyik baloldali alpolgármesterét és társait. A vád szerint 2008-tól 2012-ig több tíz millió forint értékben adtak ki ingyenes éves parkolóbérleteket önkormányzati képviselőknek, hivatalnokoknak és családtagjaiknak.

A város polgármestere, az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint a perrel csak az ellenzéket akarják lejáratni.

Ez egy politikai műbalhé, egy politikai cirkusz, elképesztőnek tartom, hogy miközben Magyarországon a magyar történelem legkorruptabb kormánya kormányoz, ilyen mértékű aljas, hitvány és pitiáner lejáratókampányokkal hurcolják meg a munkatársaimat.

Korábban megírtuk, az ügy pikantériája, hogy ugyanazzal az eljárással jutottak ingyenparkoláshoz a városban ügyészek, rendőrök, sőt a terrorelhárítás emberei is, amit most a vádiratban kifogásolnak.

A Terrorelhárítási Központ a Botkának küldött leveleiben még azt is elmagyarázta, hogy más városok vezetése hogyan járt el, amikor kérték szolgálati autóiknak az ingyenességet.

Ügyész is kért ingyen parkolást Szegeden, ahol az ingyen parkolásért emeltek vádat a jegyző ellen
Rendőrök és a terrorelhárítás vezetője is igényelt parkolókártyát és kedvezményes bérletet. Az engedélyek kiadói viszont bíróság elé állnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik