Belföld

Kávés-, mogyorós- és fűszereszacskóba rejtette a drogot

Két dílert fogtak el Budapesten.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt nyomoz V. József 31 éves budapesti és Sz. István 38 éves egyeki lakos ellen.

V. József egy újbudai társasház garázsában porciózta ki a feltehetően külföldről származó drogot, amit kávés-, mogyorós- és fűszereszacskókba rejtett, így adta tovább nagyobb tételben vevőinek. Egyiküket, Sz. Istvánt pénteken fogták el a VIII. kerületben. A férfi autójában a rendőrök több fűszeres és földimogyorós zacskóban mintegy fél kilónyi amfetamin típusú kábítószert találtak.

V. Józsefet a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége ugyancsak pénteken fogta el, egy XXII. kerületi üzletközpont parkolójában. Autójában két lezárt zacskóban kávészemek közé rejtve 604 ecstasy tablettát, egy lezárt földimogyorós zacskóban amfetamint találtak. Lefoglaltak több mint kétmillió forint készpénzt.

Az ügyben eddig végrehajtott házkutatásoknál – az előzetes igazságügyi vegyészszakértői vélemények alapján – mintegy 1200 ecstasy tablettát, hat kiló amfetamint és közel hatmillió forint készpénzt foglaltak le a rendőrök. A két gyanúsítottat kihallgatásuk után őrizetbe vették, az illetékes bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik