Belföld

Egyszerű lenne a gyógyír a gyorsulási versenyekre

A Totalcarnak írt levelet egy gyorsulási versenyző, aki érdekes szemszögből közelítette meg a városi futamokat.

Két súlyos baleset is történt az utóbbi időszakban a Szentendrei úton, mindkettőt a száguldozás okozta. Előbb egy tehetséges kajakos és barátja életét követelte egy súlyos karambol, aztán egy római emléket pusztított két ezerrel hasító autós. A Totalcar közölt most cikket, ami gyakorlatilag egy levelezés és beszélgetés kivonata, a rendőrség megkeresése nélkül, de mégis érdekes szemszögbe helyezi az egész kérdést. Főleg azért, mert a rendőrség együgyű válasza az volt a történtekre, hogy VÉDA-sebességmérő kaput állít a helyszínre.

A levélíró maga is gyakorló illegális versenyző, aki azt írta, a VÉDA nem fog használni, előtte 200 méterrel majd lefékeznek a gyorsulók, utána száguldanak tovább. A probléma nem is a Szentendrei úthoz kötődik szerinte, a fenti két balesetet se gyorsulási verseny okozta, csak száguldozó hülyék. A fő probléma a levélíró szerint az, hogy a versenyeket alapjáraton külvárosi, totál kihalt mellékutakon rendezték késő éjszaka, de a rendőrség és a közlekedési hatóság módszeresen ellehetetlenítette ezeket. Próbálkoztak elővárosokban is, de végül a szervezők feladták, sokan pedig a saját szakállukra kezdtek el gyorsulgatni belsőbb budapesti utakon. Pedig a levélíró szerint ez lenne a megoldás:

Sokkal „biztonságosabb” egy olyan útszakaszon versenyezni, ahol nincs forgalom, egyik végén a rajt, a másik végén két ember telefonnal, walkie-talkieval. Szólnak, ha esetleg civil érkezne, így elkerülhető a baleset. Ez sokszor megvalósult már, de idővel mindegyik helyet szétverték a rendőrök, ezeknek a helyszíneknek a kilencven százaléka ténylegesen nem zavarhatott senkit, maximum az ipartelep biztonsági őrét.

Persze nem mindenki tartja be a szabályokat, ráadásul ezeket a versenyeket, ha a rendőrök engednék, biztosítani is kéne.

Sajnos persze itt is, mint mindenhol vannak értetlenek, és olyanok akik többet gondolnak a vezetési képességeikről, illetve az autójukról, mint kéne. Ők vagy idővel kapnak egy nagy pofont, és jobb esetben csak magukban tesznek kárt, vagy másban is.

A teljes levelezést itt olvashatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik