Belföld

A Szovjetunióban járt tanfolyamra a belbiztonsági főtanácsadó

Moszkvában és Tbilisziben járt szakmai tanfolyamra Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója – olvasható abban a parlamenti írásbeli válaszban, amelyet az Átlátszó szemlézett.

Dömötör Csaba, a miniszterelnöki kabinetiroda parlamenti államtitkára Szél Bernadettnek adott válaszában azt írta, hogy Bakondi a szentendrei Kossuth Lajos Katonai Főiskolán és a szegedi jogi karon végzett. Ezt követően, 1983 és 1991 között számos külföldi szaktanfolyamon vett részt, például 1987-ben Moszkvában és Tbilisziben, de járt az USA-ban, Izraelben, Svájcban és Mongóliában.

Az LMP-s politikus nem először érdeklődött Bakondi tanulmányai felől. Ahogy arról a 24.hu-n is beszámoltunk, Szél 2017. májusban Orbán Viktornak küldött „Mennyire átlátható az Ön belbiztonsági főtanácsadójának múltja?” címmel. Akkor azt a választ kapta, hogy Bakondi egyetemi vagy főiskolai tanulmányokat nem folytatott a Szovjetunióban, arra azonban nem tértek ki, hogy szakmai tanfolyamon részt vett. Az ellenzéki párt korábban listát írt a Moszkvában végzett kormánytagokról.

Tagadja a kormány, hogy Bakondi a Szovjetunióban tanult volna
Az LMP nemrégiben listát készített a Moszkvában végzett kormánytagokról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik