Belföld

Felhőszakadás miatt riasztás, a hőség miatt figyelmeztetés

A délelőtti órákig általában az ország délkeleti részének kivételével több helyen várható zivatarok kialakulása. A kelet felé áthelyeződő zivatarokat felhőszakadás (20-50 mm, főként a Dunántúlon néhol 50-60 mm-t jelentősen meghaladó csapadék), jégeső, viharos (60, néhol 80 km/h-t meghaladó szél) kísérhet.

A nap második felében, kiemelten a késő délutáni, esti órákban nyugat felől kiterjedt zivatarrendszer alakulhat ki. Nagyobb eséllyel a Dunántúl középső és déli tájain, a középső országrészben és az Alföldön a kelet, északkelet felé áthelyeződő heves zivatarokhoz több helyen viharos, helyenként 80-100 km/h-s szél, nagyobb méretű jég és 30-60 mm csapadék társulhat.

Egyébként vasárnap felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, többfelé alakul ki zápor, zivatar. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső, viharos széllökések kísérhetik. Délelőtt az Észak-Alföldön a délnyugati, késő délutántól az Észak-Dunántúlon az északnyugati szél több helyen megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 27 és 33 fok között valószínű, de délkeleten 34, 35 fok is lehet. Késő estére általában 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn kevés gomolyfelhő, sok napsütés várható, ugyanakkor a Tiszántúlon eleinte lesznek erősen felhős körzetek is, arrafelé reggel, kora délelőtt még zápor, zivatar valószínű. A nyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16, 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 32 fok között alakul.

Adatok: met.hu

Minden más időjárási hírért: Kiderül.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik