Belföld

Tűz és robbanás ölt és sebesített

Cegléden egy melléképület égett ki, Urán gázpalack robbant fel. Egy halott, egy sérült a két esetben.

Kiégett egy ház melléképülete Cegléden szombaton délután, a balesetben egy ember életét vesztette – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Csámpai Attila elmondta: a mintegy 40 négyzetméteres melléképület teljesen kiégett. A helyiségben egy ember volt, akit a tűzoltók hoztak ki, de olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy életét már nem tudták megmenteni.

A ceglédi hivatásos tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk, hogy a tűz átterjedjen a melléképülettel összeépült lakóházra, amiben szintén egy ember volt, ő nem sérült meg. A tűz keletkezésének okait még vizsgálják a tűzoltók – tette hozzá a szóvivő.

Robbanás Urában

Gázpalackból kiáramló gáz lobbant be Ura községben egy családi ház konyhájában szombat délután – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A balesetben egy ember súlyosan megsérült.

Dóka Imre elmondta, a lökés olyan erősségű volt, hogy komoly károkat okozott az épületben, ahol egy ember volt. A középkorú férfi másodfokú égési sérüléseket szenvedett, őt kórházba szállították.

A konyha tárgyai lángra kaptak, a tüzet a mátészalkai hivatásos és a csengeri önkormányzati tűzoltók fékezték meg. A tűzoltók még két gázpalackot kihoztak az épületből. Mivel a ház lakhatatlanná vált, a sérült elhelyezéséről a helyi önkormányzat a későbbiekben gondoskodik.

(MTI; képünk illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik