Belföld

Szigetszentmiklósi horrorszülők: feljelentette gyerekeit az anya

Az első fokon 13 év fegyházra ítélt nő beadványát természetesen visszadobta az ügyészség.

Saját, ellene valló gyerekeit jelentette fel hamis vád miatt a „szigetszentmiklósi horrorszülőkként” elhíresült pár női tagja – írja a Blikk.

H. Andreát és K. Rudolfot idén februárban első fokon bűnösnek mondták ki és 13-13 év fegyházbüntetésre ítélték őket szexuális erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt. A gyerekek 8, 9 és 10 évesek voltak, amikor fény derült a történtekre, őket nevelőszülőknél helyezték el.

A vád szerint rágcsálókkal etették és verték a gyerekeket – a korábbi hírek szerint előfordult, hogy patkányhúst, vagy a saját ürüléküket kellett megenniük, miközben szexuálisan bántalmazták és rendkívül elhanyagolták őket. A szülők előzetes letartóztatásba kerültek, 2015-ben azonban a Budapest Környéki Törvényszék szabadlábra helyezte őket. A megismételt eljárásban viszont már fegyházra ítélték H. Andreát és K. Rudolfot.

A gyerekek ellen tett feljelentést a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség elutasította – mivel a gyerekek még nem voltak 14 évesek, így felelősségre sem vonhatók hamis vád miatt, de egy ilyen eljárást egyébként is csak az után lehetne lefolytatni, hogy jogerős ítélet születik a szülők ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik