Belföld

Hat évvel ezelőtti gyilkosság felderítésében kér segítséget a rendőrség

A Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály Életvédelmi Osztálya nyomozást folytat ismeretlen elkövetők ellen, akik 2011. április 17-én 18 óra és 2011. április 20-án 19 óra 30 perc közötti időben, szikszói otthonában megöltek egy idős házaspárt.

A police.hu-n megjelent felhívás szerint nyomozás során információk merültek fel arra vonatkozóan, hogy az idős pár életvitele és tevékenysége alapul szolgálhatott a bűncselekmény elkövetéséhez.

Az Életvédelmi Osztály nyomozói várják mindazok jelentkezését, akik konkrét tudomással bírnak az idős házaspár tevékenységéről, a velük üzleti kapcsolatba került személyekről információval rendelkeznek, illetve akik sérelmére magukat rendőrnek kiadó személyek bűncselekményt követtek el.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2011. áprilisában bruttó 1 000 000 forint nyomravezetői díjat ajánlott fel, ami annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli, szükség esetén védelmére a kellő intézkedéseket megteszi.

A Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály Életvédelmi Osztálya kéri, hogy aki a fentiek szerint az idős házaspárral kapcsolatba került vagy a bűncselekménnyel, illetve annak elkövetőjével kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik