Belföld

Plakáttörvény: Botka megvétózta, az MSZP nem segíti ki a Fideszt

A miniszterelnök-jelölt közbelépett.

Mint korábban megírtuk, a Fidesznek a visszadobott plakáttörvény kétharmados részeinél lett volna szükség az MSZP támogatására. Erre látszott is esély, de Botka László közbelépett: az elnökségnek azt javasolta, az MSZP ne nyújtson be saját javaslatot, továbbra se támogassa a Fidesz javaslatát – tudta meg a hvg.hu a párt kommunikációs igazgatójától.

A miniszterelnök-jelölt felvetéséről hivatalosan a pártot vezető Országos Választási Bizottság dönt, de az elnökség nem ment szembe Botkával, aki korábban már kimondta: tilos az együttműködés a Fidesszel (akkor a párt a Vadászkamarának ingyen átadandó kastélyok ügyében kényszerült magyarázkodásra.)

Az új javaslatcsomagot az MSZP eredetileg szeptemberben akarta benyújtani, de a rendkívüli ülés miatt korábban leporolta. A Fidesz már az alku esélyéről, a Jobbik durva politikai paktumról beszélt, úgy vélte, a szocialisták javaslata csak szívességet tesz a kormánypártoknak.

Fidesz-MSZP smúzolássá fajult a plakáttörvény egyeztetése
Szinte semmiben sem ért egyet egyik párt sem a lex csicska ügyében. A kormánypártok mindenesetre nem tartják rossznak annyira a szocialisták javaslatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik