Belföld

Tizenhárom éves gyereket csuktak le Miskolcon

Előzetes letartóztatásba került egy 13 éves fiú, aki borotvapengével fenyegetett meg egy kiskorút Szerencsen, hogy megszerezze a pénzét. A bíró azért küldte javítóintézetbe a gyereket, mert

a bűncselekmény büntetési tétele – 5-10 év – és kiemelkedő tárgyi súlya a bíróság szerint már önmagában megalapozza a szökésének, elrejtőzésének veszélyét. A büntetlen előéletű terhelttel szemben több büntetőeljárás volt már folyamatban, azonban a gyermekkor miatt azok mindezidáig megszüntetésre kerültek. Rablás elkövetése esetén azonban a büntethetőségi korhatár 12 év. A fentiekre tekintettel az is megalapozottan feltehető, hogy a terhelt újabb bűncselekményt követne el.

A fiú pénteken kora este Szerencsen egy bolt előtt szólított le egy gyereket. Először megkérdezte, hogy milyen telefonja van, majd beszélgetni kezdett vele. Ám ezután hirtelen elővett a zsebéből egy eldobható borotvát, a mellkasához szorította és felszólította, hogy adja oda a telefonját.

De a gyerek nem adta, ezért a támadó azt mondta, verekedjen meg vele. Kiszemeltje próbált minél előbb hazajutni, de a fiú nem tágított, 3000 forintot követelt.

A gyerek azt mondta, nincs nála pénz, de – hogy elmenekülhessen – megígérte, hogy amint hazaért, összeszedi a követelt összeget. Az anyja otthon volt, neki mondta el, mi történt. A nő ezután kérdőre vonta a várakozó fiút, aki mindent tagadott, majd elrohant.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik