Belföld

Renner Erika: Féltem, hogy bejön, átállítja az altatógázt, és végez velem

A Kúria múlt hét kedden ügy döntött, új másodfokú eljárást kell lefolytatni a lúgos támadás ügyében. Renner Erika akkor a 24.hu-nak azt mondta, egyelőre sokk hatása alatt van. “Ma úgy jöttem harmadszorra, hogy ítéletre jövök, most nem sikerült, úgyhogy egyelőre a sokk hatása alatt vagyok” – mondta akkor.

A nő ügyvédje most az mno.hu-nak adott interjúban azt mondta, annak örült volna, ha kedden végleg befejeződött volna az eljárás. Szerinte bőven volt elég bizonyíték, be is lehetett volna fejezni.

Ugyanakkor azzal is tisztában vagyok, hogy ha lezárult volna az ügy, akkor azt a következő tizenöt évben a vádlott és családja mint egy második móri ügyet emlegette volna, Bene Krisztiánt pedig ártatlanul elítélt mártírnak állították volna be. Miközben nem az

– mondta Gál András.

Hozzátette, a  másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla nem hallgatta meg a tanúkat, csak az elsőfokú bíróság irataiból ismerte a vallomásokat, de a jegyzőkönyvet rendkívül pontatlanul készítették el az elsőfokú eljárás során.

Renner Erika elmondta, nagyjából akkora sokk érte, mint amikor nyomozati szakban megszüntették az eljárást.

Aztán meghallottam azt is, hogy szembesíteni fognak azzal a személlyel, aki majdnem megölt. De állok elébe

– tette hozzá.

Renner Erika szerint az áldozatnál senkinek sem fontosabb, hogy a valódi tettest büntessék meg, mert csak akkor tud megnyugodni. Ő nyugodt lesz, ha azt ítélik el. Elmondása szerint azért nem tudta felismerni, mert a sokkszerű támadás alatt nem tudott arra gondolni, hogy megfigyelje a támadót, aki tetőtől talpig be volt öltözve.A nő arra gondolt, hogy támadója meg fogja ölni, és a gyerekei anya nélkül nőnek fel.

A nő ügyvédje azt szeretné,  ha eshetőleges szándékkal elkövetett emberölés kísérletére módosulna a vád, akkor 10-től 20 évig terjedő szabadságvesztés vagy akár életfogytiglan lehetne a kiszabható büntetés. Amikor B. Krisztián még szabadlábon volt, Renner Erika még a  kórházban is rettegett, mert a férfinek bejárása volt az intézményekbe.

Attól féltem, hogy bejön, átállítja az altatógázt, és végez velem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik