Belföld

Háromszor is összeverhették a biztonságiak a részeg fesztiválozót

Majd kidobták a semmi közepén. A Kolorádó biztonsági személyzete szerint verésről szó sem volt.

Összevertek a biztonsági őrök egy részeg embert a Kolorádó fesztiválon, majd kidobták a rendezvény területéről – írta a 444. Azt ő maga is elismerte, hogy egyesek számára idegesítő lehetett, idegenekkel próbált barátkozni, de azt mondta, nem volt agresszív.

Három biztonsági őr ment oda hozzá, levágták a részvételre jogosító heti sátras jegyét, kicsavarták a karját és elkezdték kivezetni az erdei úton, majd a sötétben, míg ketten fogták, a harmadik kidobó ököllel ütötte a fejét. Végül az erdő szélén kidobták, ruhái és sátra nélkül.

A fesztiválozó visszament az erdőn át, és megtalálta barátait, akiknek elmesélte, mi történt. Nem sokkal később rátaláltak a biztonságiak, akik a földre teperték. Amikor barátai szóvá tették az agressziót, a kidobók őket is veréssel fenyegették. Végül a fesztiválozót kivezették, újra megverték és ugyanott, az erdő szélén kidobták.

Még ezek után is megpróbálkozott a visszajutással, ekkor azonban már ott álltak a biztonságiak, ahol kiért a sűrűből, és újra elkapták. Ekkor már négyen-öten ütötték, aminek ezúttal egy ismerőse is tanúja volt, amikor abbahagyták a verést a biztonságiak, ő vonszolta el onnan a megvert fesztiválozót. Végül ismerősei győzték meg, hogy ne próbáljon visszamenni a cuccaiért, és hazavitték.

A 444 szerint a történtek a biztonságiak részéről kimeríthetik a csoportos garázdaság fogalmát, vagy még többet is, és az, hogy valaki részeg, nem indokolja az összeverését, pláne ha lefogott és magatehetetlen. A fesztiválszervezők egyébként másnap adtak egy karszalagot az összevert férfinak, hogy visszamehessen a cuccaiért, és beazonosítsa a támadóit, akik ellen feljelentést tett.

Az Eventsec biztonsági cég tulajdonosa azt írta a portálnak: alkalmazottai senkit nem vertek meg, „a látogató eltávolítása során pedig maradéktalanul betartották a törvény rendelkezéseit”. A fesztivál szervezői pedig közölték: a fesztivál dolgozói nem láttak semmit, csak az Eventsec koordinátora által elmondottakra tudnak támaszkodni, ami szerint a sértett botrányosan viselkedett, nőket molesztált, és több vendég kérésére kivezették. A koordinátor tájékoztatása szerint ütésről, verésről nincs tudomása a biztonsági személyzetnek.

A fesztiválszervezők azt is elmondták: természetesen nem az a szabályos eljárás, hogy valakit kint hagynak a hidegben a cuccai nélkül, a sértett barátai azonban jelezték, hogy a cuccokat intézik. Ám ilyesmire a férfival bulizó barátaok nem emlékeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik