Belföld

Sehol nem akarnak foglalkozni a magatehetetlen lánnyal

Klaudia akár meg is gyógyulhatna, ha megműtik, de nem találnak orvost, aki elvállalná.
Kapcsolódó cikkek

Júliustól utcára kerülhet egy magatehetetlen 26 éves lány, mert egyetlen kórház vagy ápolási otthon sem akarja fogadni – számolt be az RTL Klub.

Ferencz Klaudia két éve lett rosszul, az orvosok először azt gondolták, pszichiátriai problémája van és azzal kezelték. Állapota viszont folyamatosan romlott, már járni is alig tudott, mire kiderült: Wilson-kóros, a szervezete nem bontja le a rezet, az felhalmozódott és nagyon súlyos idegrendszeri károkat okozott.

Klaudia barátai adományokat gyűjtöttek, a befolyt pénzből egy magán ápolási otthonban helyezték el. Ez havonta 180 ezer forintba kerül, azon felül 30-40 ezer forintba kerülnek a gyógyszerek. A pénz viszont ezzel a hónappal elfogy, a környéken pedig egyetlen kórház vagy állami intézmény sem vállalja Klaudia ápolását.

A lány akár meg is gyógyulhatna, ha műtétek sorozatát végzik el rajta, és rehabilitációra is sor kerül, azonban eddig egy orvost sem találtak, aki ezt vállalná. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma jövő hétre ígérte az RTL-nek, hogy válaszol arra, van-e lehetőség Klaudia elhelyezésére és gyógyítására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik