Belföld

A kormánykedvenc HÖOK durván nekiment a kormánynak

hook(2)(430x286).jpg (höok)
hook(2)(430x286).jpg (höok)

A kormány számára nem fontosak a felsőoktatási hallgatók és nem érdekes, hogy milyen körülmények között töltik mindennapjaikat.

Kemény hangú közleménnyel olvasott be a kormánynak a Pécsi Tudományegyetem egykori hallgatója, Gulyás Tibor vezette Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK).

A Pécsi Stop tudósítása szerint az eddig többnyire támogatott szervezet vezetése közleményben mondta el a véleményét, amelyet a 2018-as költségvetési törvényből vezettek le.

“A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája több alkalommal is jelezte, hogy alacsonyak a felsőoktatási hallgatók ösztöndíjai, hiszen azok az elmúlt 10 évben nem emelkedtek semmit. Kutatással támasztotta alá a szervezet a hallgatók rossz helyzetét, majd javaslatokat dolgozott ki a rendszer átalakítására, hogy jobb, igazságosabb, hatékonyabb legyen az elosztási rendszer – a biztató tárgyalások után azonban azt látjuk, hogy mégsem fontosak a felsőoktatási hallgatók a kormány számára!”

A HÖOK szerint programjukat, az országos kollégiumfejlesztési stratégiát minden felsőoktatási szereplő üdvözölte, mint előremutató kezdeményezést, ezzel szemben a jövő évi költségvetési tervezetből is látszik, hogy a kormánynak “nem fontos, hogy a hallgatók hol élnek, milyen körülmények között töltik mindennapjaikat.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik