Belföld

Rendőrt ütött a buli közben elcsípett körözött fiatal

Emelkedett mulatás közben csaptak le a rendőrök a 19 éves, korábbi büntetését nem megkezdő férfire. Ütött, elmenekült, elkapták, nyomoznak ellene.

Jogszerűen intézkedő rendőrökre támadt két férfi Szentistvánon, a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt indított nyomozást az ügyben – közölte a vádhatóság szerdán. A rendőrök telefonon, névtelenül tett bejelentés alapján mentek intézkedni a borsodi, Mezőkövesd melletti település egyik házához, ahol

egy emelkedett hangulatú családi bulit zavartak meg, amit a jelenlévők igencsak sérelmeztek.

A vigadók között egy jogerősen szabadságvesztésre ítélt és a büntetés letöltését kerülő, ezért körözött 19 éves fiatal is volt, aki azonnal a lakásba lépő járőrvezetőre támadt, megkísérelte ököllel megütni, majd elmenekült a helyszínről, és csak később, egy másik településen sikerült elfogni. Az intézkedő rendőrökre a férfi leendő, 40 éves apósa is rátámadt.

A járőrvezető 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, emiatt könnyű testi sértés miatt magánindítványt terjesztett elő. Az ügyészség a fiatal férfit őrizetbe vette, gyanúsítottként hallgatta ki és indítványozza az előzetes letartóztatását, míg a másik férfi megkezdte szintén korábbi, jogerősen kiszabott szabadságvesztésének letöltését.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik