Belföld

Lezárják a Szabadság hidat, így közlekedhetünk a hétvégén

Felkészült a BKK a Szabadság hídi piknikre, amikor nem jár majd a villamos. Tessék 4-es metróval vagy felsővezetéktől mentes trolival utazni.

Meghosszabbított villamosvonalakkal, trolival és a szokásos 4-es metróval és buszokkal készül a BKK arra a négy hétvégére, amikor lezárják a Szabadság hidat a népi héderezés miatt. Az első ilyen hétvége épp most lesz, június 17-18-án (aztán június 24-25-én, augusztus 5-6-án és 12-13-án).

A lezárás idején tehát nem jár majd a 47-es, 48-as és 49-es villamos, de az autókat sem engedik a hídra. A 61-es villamost ezért meghosszabbítják a budafoki Városház térig. Az 56A villamos pedig a Kelenföld vasútállomás felé fog járni.

Alternatívákat is kínál a BKK: érdemes lesz a 4-es metrót, a 133E és a Gárdonyi téren is megálló 7-es buszt használni. A 72-es trolit meghosszabbítják a pesti oldalon, Zugló vasútállomástól a Kiskörúton át a Fővám térig fog közlekedni (felsővezeték használata nélkül).

Az autósoknak arra kell figyelni, hogy 48 órás lesz a hídzár: szombaton 0 órától vasárnap 24 óráig tart majd. A Fővám téren sárga villogóval működnek majd a jelzőlámpák. A Kálvin tér felől érkezők a híd előtt visszafordulhatnak, illetve a Belgrád rakpart–Havas utca felé is továbbhaladhatnak majd.

HÉV se lesz

Megváltozik szombaton az 5-ös, szentendrei HÉV menetrendje pályafelújítás miatt: Békásmegyer és Szentendre között hétköznap kisebb korlátozással közlekednek a szerelvények, hétvégén viszont egyáltalán nem járnak majd július 9-ig ezen a szakaszon – közölte a BKK szerdán. A HÉV hétköznapokon a teljes vonalon és üzemidőben jár majd, de Békásmegyer és Szentendre között egész nap félóránként, csak a Batthyány tér irányú vágányon, négy hétvégén viszont egyáltalán nem közlekedik ezen a szakaszon. Hétköznapokon a szerelvényekkel párhuzamosan pótlóbuszok járnak, hétvégén viszont csak a buszokkal lehet majd utazni. Békásmegyer és Szentendre között a hétvégéken a H5-ös járatok Pomáz érintésével haladnak, míg a H5SZ jelű pótlóbuszok nem térnek be Pomázra. Hétköznap a H5P jelzésű buszok hétköznap reggel, valamint 14 és 20 óra között közlekednek Békásmegyer és Pomáz között, a H5SZ pedig hétköznap is Szentendréig jár Békásmegyerről, de nem tér be Pomázra. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik