Belföld

Habony Árpád és Demján Sándor magángéppel járt Hongkongban

Egy újonnan 16,5 milliárd forintba kerülő, Bombardier Global típusú magánrepülőgéppel landolt június 9-én Ferihegyen Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó és Demján Sándor vállalkozó – írja a Magyar Nemzet. A leközölt képeken látható is, ahogy elhagyják a gépet. A lap szerint a repülőn volt még Békés Balázs nemzetközi adótanácsadó és ügyvéd, továbbá Csányi Sándor OTP-elnök és Demján Sándor közös vállalatának, a Granit Polus Groupnak a jogi alelnöke, Sallay András is.

Mindenki nyert a magyar letelepedési kötvényen, csak az ország bukott milliárdokat
Több offshore cégnél bontanak majd pezsgőt a százmilliárdos profit örömére, amennyiben idén valóban véget ér a magyar letelepedésikötvény-program. Hazánk közben toplistás a kínaiaknak pénzért letelepedési engedélyt adó országok sorában.

A kisgépeket fogadó terminál parkolójában a rendőrség a Magyar Nemzet újságíróit és a Hír Tv Célpont című műsorának stábját arrébb terelte, mondván magánterületen vannak, ezt követően Demján beült egy rá váró Mercedesbe és elhajtott. Sallay András egy BMW-vel távozott a helyszínről, a Habony Árpádra váró Skoda Superb azonban csak Békés Balázst vitte el, maga Habony nem hagyta el az épületet, így azt sem tudni, mikor távozott Ferihegyről.

Milliárdokat kaszálhatott a letelepedési kötvényekkel Rogán bizalmasa
A Rogánhoz köthető ügyvédi nagyjából másfél millió forintot kap minden letelepedni szándékozó kínai ügyféltől.

A Fligthradar repülésnyilvántartó adatai szerint a kisgép Makaóból érkezett, a Magyar Nemzet információi szerint Habonyék a letelepedésikötvény-programmal kapcsolatban jártak a Makaó mellett fekvő Hongkongban. Bár a kínai kötvényforgalmazási engedélyt eredetileg Hungary State Special Debt Fund kapta meg a parlamenttől, az engedélyt 2013-ban átadta a Hongkongban bejegyzett Hungary State Special Debt Managmentnek, amely azzal nagyot kaszált. A március végi adatok szerint 4800 külföldi kapott letelepedési engedélyt, de számuk 6600 fölé nőhet, hiszen ennyien várnak még a dokumentumukra – ennek a 85 százaléka kínai állampolgár. Vagyis a 113–157 milliárd forintos bevételből 96–133 milliárd forint landolhatott a hongkongi cégnél.

További részletek a pénteki Célpontban lesznek láthatók a Hír Tv-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik