Belföld

Lecsukták a pofátlanul túlszámlázó Váci utcai vendéglátósokat

Előzetes letartóztatásba került a belvárosi túlszámlázó vendéglátóhely két üzemeltetője – tudtuk meg a Fővárosi Főügyészségtől kedden. Őket – többekkel együtt – múlt hétvégén vették őrizetbe, miután a rendőrök összehangolt akciót tartottak a Váci utcai pubban.

A két vezetőt – akiket nagyobb értékre, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás bűntettével gyanúsítanak –  az eljárás meghiúsításának és a bűnismétlésnek veszélye miatt csukták le. Ám a döntés nem jogerős, a védelem fellebbezett.

Az ügynek van további tíz gyanúsítottja, a személyzet tagjai, ők szabadlábon védekezhetnek.

A gyanúsítottak a rendőrség szerint turisták lehúzására szakosodtak. Az eddigi adatok szerint januárban például egy koreai férfinak 623 ezer forintos számlát állított ki a pincér. Miután a külföldinél  nem volt ennyi pénz, elkérték az útlevelét, bankkártyáját és egy bankautomatához kísérték. Az elmúlt másfél évben ugyanezen a helyen hasonló módszerrel legalább tizenkilenc külföldi turistánál számláztak túl. Az egyik vendég közülük 250 ezer forintot fizetett két gulyáslevesért, egy üveg borért és két sörért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik