Belföld

Fejek hullhatnak az állami hulladékkezelőnél

Úgy tudni, a vállalat vezetése őszig kapott haladékot a számlázási gondok megoldására.

Már több mint 735 millió forintot fordítottak a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. országos számlázási rendszerére, de az továbbra sem működik – írja a Magyar Nemzet.

A lap értesülése szerint a fogyasztók számos településen hónapok óta nem kapnak csekket, ellenben a „kukaholding” fenyegető leveleket küld a tavalyi kötelezettségeiket időben kiegyenlítő ügyfeleknek, és azoknak, akik a vállalat hibájából nem kapták meg idejében a befizetendőt. Azt írják: a vállalat vezetősége őszig kapott haladékot a több mint egy éve húzódó számlázási gondok orvoslására, ha addig sem válik üzembiztossá a rendszer, elbocsátások várhatók a vezetésben.

A Magyar Nemzet által hivatkozott szakértők szerint az állami vállalat gyakorlatilag semmilyen hulladékkezelési munkát nem végez, csak beszedi a pénzt, és annak egy részét újraosztja a szemétszállítást ténylegesen elvégző, jobbára önkormányzati kézben lévő társaságoknak, amelyek jelentős része a finanszírozási rendszer és a rezsicsökkentés miatt a csőd szélén áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik