Belföld

“Még mindig ne lőjétek le a kutyáinkat!”

A Párbeszéd a vadászati törvény módosításához gyűjt aláírásokat.

Mivel a kormánypártok rendre visszadobják a Párbeszéd összes állatvédelemről szóló javaslatát, a párt a Tetovált Állatmentőkkel közösen aláírásgyűjtő kampányba kezd azért, hogy a vadászok ne lőhessék le csak úgy a kutyákat. Bár a vadász-lobbinak nagy a befolyása, egy szűk csoport érdeke nem írhatja felül az állatvédelmi és a biztonsági szempontokat. A párt a törvény módosításával oldaná fel a vadászok és a civil lakosság közötti egyre gyakoribb konfliktusokat.

Szabó Rebeka Facebook-oldalán jelezte, hogy minden állatvédő civil segítségét örömmel várják. Az aláírásokat egész nyáron gyűjtik, szeptemberben pedig az ellenzéki párt újra benyújtja a vadászati törvényt módosító javaslatát. Annak fő elemei:

– Budapest közigazgatási határain belül egyáltalán ne lehessen vadászni! A Főváros zöldterületeit rengetegen használják, az emberek biztonsága érdekében is szükséges a korlátozás.
– Az egész országban legyen távolabb a vadászterületek határa a lakott területektől.
– Hobbivadász ne lőhessen le kutyát, csak a vadőr, ha az valóban veszélyezteti a vadat. A kilövést (macskáknál is) mindig jelenteni kell a település jegyzőjének.

Kiemelt képünk a petíció (online itt található) illusztrációja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik