Belföld

Meg akarta ölni az alvó családot a borsodi férfi

Előzetes letartóztatásba került pénteken egy férfi, aki féltékenységből rá akarta gyújtani a házat volt élettársára és a nő családjára. Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét betöltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete – ezzel gyanúsítják.

Az eddigi adatok szerint a nő a gyanúsított miatt elhagyta a családját és hozzá is költözött, ám amikor a kapcsolatuk megromlott, közölte új párjával, hogy visszatér szeretteihez. A férfi ekkor

megfenyegette, hogy megöli őt és a családját is.

Az asszony ezért titokban vette fel a kapcsolatot rokonaival, kérte őket, hogy segítsenek „megszökni”. Végül a gyerekei mentek érte kocsival a megbeszélt időpontban. Amikor a gyanúsított észrevette, hogy élettársa beszáll az az autóba utánuk kiabált, hogy

„Meg fogtok halni, rátok fogom gyújtani a házat!”

Az ittas férfi az éjjeli órákban volt élettársa és családja házához hajtott, majd a csomagtartóból egy folyékony szénhidrogén származékkal töltött PET palackot vett elő, meggyújtotta, és az ablakon keresztül az egyik szobába dobta. A függöny és a bútorzat azonnal lángra kapott.

A házban összesen tizenhatan tartózkodtak ekkor, köztük hat kiskorú. 

A férfi tudta, hányan élnek ott, és azt is, hogy nincs folyóvíz. A lakóknak ennek ellenére végül sikerült megfékezniük a tüzet. De a gyanúsított ekkor még nem állt le:

amikor a nő két felnőttkorú fia kilépett a házból, egy macsétával rontott nekik, egyiküket sikerült is megvágnia a karján.

A bíróság azért döntött a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése mellett, mert ezért a bűncselekményért életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható, vagyis fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye. Ráadásul a gyanúsított a szűkebb lakókörnyezetében követhette el a cselekményt, az érintettek a rokonságába tartoznak, ezért tartani kell attól, hogy -megpróbálná őket befolyásolni vagy megfélemlíteni őket, ha szabadon enegedik, illetve mivel a cselekményt szerelemféltésből, részben bosszú által motiváltan követhette el, ezért az sem zárható ki, hogy újabb bűncselekményt követne el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik