Belföld

Részeg terepjárós sodort el egy babakocsit Szabolcsban

Ítéletet hirdetett a Nyíregyházi Törvényszék egy autós ügyében, aki még 2015 szeptemberében ittasan elsodort egy babakocsit. Egy év négy hónap börtönt kapott, de a büntetését felfüggesztették három évre, vagyis nem küldik rács mögé. A jogerős döntés szerint a sofőr három évig nem vezethet.

A baleset Mátészalkán történt 2015. szeptember 12-én, a város lakott területén. A férfi egy kereszteződésben balra kanyarodott nagy ívben,

azonban – a túlságosan nagy sebesség és ittassága miatt – az úttest szélére sodródott jobb oldalon és elütött egy babakocsit, amelyet egy nő tolt.  A csecsemő kirepült a kocsiból és az úttest jobb oldalán lévő füves területre esett. A kisfiú egész testén zúzódásos sérüléseket szenvedett, de szerencsére egyik sem volt súlyos.

A vádlott a terepjáróval a vízelvezető árokban állt meg, majd segítségnyújtás felajánlása nélkül el akarta hagyni a helyszínt, de az időközben odaérkező járókelők a rendőrség kiérkezéséig visszatartották. Segítségnyújtás elmulasztásának bűntettében és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségében találták bűnösnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik