Belföld

Meghalt Fülöp, akiért szorított az ország

„Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy Fülöp, akiért egy ország fogott össze elhunyt” – közölte az Állatbarát Alapítvány szerdán Facebook-oldalán. Azt írták, az elmúlt héten már nagyon gyenge volt, nagyon megviselt.

Ideiglenes befogadója mindent megtett érte, utolsó napján és éjszakáján végig simogatta, mellette volt, szerette. Megbeszélték az elmúlt időszak dolgait és ezt követően hajnal 4-kor csendesen elaludt! Ennyi borzalom, ennyi fájdalom megélését nem érdemelte. Nyugodj békén Fülöp!

Fülöp megrázó történetéről még április 12-én számolt be az RTL Híradó. A kutya hónapok óta lehetett szinte étlen-szomjan kikötve egy nagycserkeszi ház udvarán. A nyakára olyan szorosan volt rákötve a kötél, hogy alig tudott enni és inni. A riport szerint a csontsovány állatot egy hordóban, összekuporodva találták meg, nyakában súlyos vaslánccal. A látvány annyira sokkoló volt, hogy a Híradó munkatársai kitakarták a képeket. A német juhász keverék feje megduzzadt, így találtak rá.

Az ellátó állatorvos szerint az állat sokkos állapotban volt, amikor bevitték. Ezután vette gondozásba Nyíregyházán. Már akkor tudni lehetett, hogy felépülése hosszú hónapokba telhet.

Fülöp állapotáról folyamatosan „jelentett” az alapítvány. A kutya rengeteg kezelést kapott, az Állatorvostudományi Egyetemen (is) kitartóan küzdöttek érte. Tápszondával táplálták, ápolták a sebeit, infúziót,  gyógyszereket és táplálék-kiegészítőket kapott, beavatkozásokon esett át, kímélő ételekkel etették.

Állatbarát Alapítvány/Facebook

„Bízunk benne, hogy Fülöp továbbra is olyan hősiesen küzd, mint eddig!!!!! – olvasható egy április 19-i Facebook-posztban.

Állatbarát Alapítvány/Facebook

Május végén például arról számoltak be, hogy nyaki sebe gyönyörűen alakul, a szondát is eltávolították már és darabos élelmet is tudtak adni neki, és nem is hányt.  Farokcsóválva köszöntötte ideiglenes befogadóját és boldogan vette újra birtokba átmeneti otthonát. Kezd “kutyaformája” lenni – írták bizakodva.

Többen egyébként pénzt küldtek, hogy így segítsék Fülöp gyógyulását, az alapítvány már a riportot követő napon arról számolt be, hogy több mint félmillió forint adomány érkezett a kezelésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik