Belföld

A nap legfontosabb hírei június 7-én

Amit a mai napról tudni érdemes:

Mostantól jogerősen is bűnözőnek lehet nevezni Rogán Antalt, miután a bíróság másodfokon is igazat adott Juhász Péternek az ellene indított perben. A miniszter azért indította pert, mert az Együtt politikusa szerint Rogán még polgármesterként Portik Tamással üzletelt.

Sem a külügyminisztérium botrányos cége, sem az Orbán Viktor rokonaihoz köthető Cider Alma Kft. nem hozta nyilvánosságra beszámolóját a 2016-os gazdálkodásáról, holott ezt május 31-ig meg kellett volna tenniük.

Újra bűnösnek találták gyilkosság vádjában Burka Ferencet és fiát, akiket egyszer már jogerősen felmentettek egy 1999-es bűnügy miatt, mert a másodfokú bíróság szerint ártatlanul kerültek börtönbe. Burkáék akkor beperelték az államot és összesen 45 millió forint kártérítést kaptak.

Donald Trumpnál létezik a kettős mérce, ha terrorizmusról van szó. A londoni merénylet után nem tétovázott beleszállni páros lábbal londoni polgármesterbe, amikor azonban az amerikai Portlandben két férfit megöltek, mert meg akartak védeni egy muszlim nőt, nem sietett twitterezni.

A tengerbe zuhant egy mianmari katonai repülőgép, a fedélzetén 105 utas és a személyzet 11 tagja tartózkodott. Az eltűntek nagy része katonák hozzátartozói.

Amit érdemes elolvasni:

Vujity Tvrtkónak van szakmai véleménye a Tényekről, de sosem fog rosszat mondani a TV2-re, és azt sem érti, mi az, hogy ellenzéki újságírás.

Benkő Dániel szerint normális az 50 éves korkülönbség egy párkapcsolatban.

És egy kis sport még a végére:

Alanyi jogon Bajnokok Ligája-induló a Szeged férfi kézilabda csapata.

Tönkreverték Novak Djokovicot a Roland Garroson.

Meghalt Antal Márta, az 1964-es tokiói olimpián ezüstérmes gerelyhajító.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik