Belföld

Taigetosz-törvény: “Közmunkásnak sem lesznek jók az elkallódott gyerekek”

Semmilyen szakmai megalapozottsága nincsen, semmilyen előnnyel nem jár a módosítás- mondta Hír TV-nek Gyarmathy Éva gyermekpszichológus a köznevelési törvény módosításáról, aminek értelmében a beilleszkedési, tanulási és magatartásbeli problémákkal küzdő gyerekek nem kapnak felmentést az iskolákban az osztályozás alól. A gyermekpszichológus szerint járhatatlan a törvénymódosítás, ezek a gyerekek sok kudarccal küzdenek majd.

Taigetosz-törvény: szorongóbbá válnak a jegyek miatt rettegő gyerekek
A kormány szerint felmentés helyett fejlesztésre lenne szükség, de ennek nem adottak a feltételei.

Olyan gyerekeket akarunk a képzésbe küldeni, akik már nem akarnak tanulni, ha elég sokszor fejbe vágtak valakit egy könyvvel, akkor többé nem megy oda, hogy még egyszer vágják fejbe: kerülni fog minden olyat, ahol könyvet lát

– mondta.

Gyarmathy szerint el lehetne törölni, hogy beilleszkedési vagy tanulási zavar, de ehhez az érintett gyerekeknek speciális oktatásra lenne szüksége. A gyermekpszichológus szerint betenni őket az egyentanításba, “mint annak idén a 20. századi menetelős korszakban”, képtelenség. Kijelentette: “nevetséges, amikor azt mondjuk, hogy egy felzárkóztató évet csinálunk, mert akkor majd szép, egyengyerekeket kapunk, nem, ez nem fog menni”.

"Az átlagostól kicsit eltérő diákok jövőjét teszik tönkre"
Egy anya levélben kéri a köztársasági elnököt, ne írja alá a köznevelési törvény módosítását.

Úgy gondolja, hogy mivel minden gyermek más, ezért személyre szabott oktatásra van szükségük az egyéni igények alapján. Vannak, akik több hazai “alternatív megoldás” közül is választhatnak, viszont van, ahol a szülő sehová sem tudja vinni a gyermekét. „Ők közmunkát sem tudnak majd végezni, olyan szinten leamortizálódik majd a gondolkodásuk” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik