Belföld

Szétszabdalták a Széll Kálmán tér üzemeltetését, és ez meg is látszik rajta

Budapesten, így a Széll Kálmán téren is az egyes részek üzemeltetését egymással összehangoltan több cég végzi – tájékoztatta a Magyar Időket a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Buda legforgalmasabb terén a metró- és villamosvasúti létesítményeket a BKV Zrt., az útpályákat a Budapest Közút Zrt., a támfal- és szolgáltatóépületet a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK Zrt.) üzemelteti.

Ez is oka lehet annak, hogy az egyes területekért felelős szervezetek nem képesek megbirkózni az eldobott szeméttel.

Ráadásul a napi több tízezres utasforgalom ellenére a nyilvános illemhely folyamatosan zárva van. Az üzemen kívüli vécé a BFVK Zrt. felügyelete alá tartozik.

A BKK úgy tudja, az illemhely korábbi bérlője felmondta a bérleti szerződést, nyáron nyithat meg újra.

Az újjáépített Széll Kálmán téren áthaladókat éjjel világító LED-sávoknak kellene segíteniük. Ezek viszont a tér átadása után meghibásodtak, a garanciális javításra a BKK felszólította a kivitelezőt. A közlekedési központ szerint a hiba okát mostanra feltárták, a műszaki megoldás kidolgozása folyamatban van.

A Széll Kálmán teret egy éve, 2016. május 10-én adták vissza a kivitelezők a fővárosban élőknek és a közlekedőknek. A közel 45 évig érintetlen, elhanyagolt csomópont 400 nap alatt újult meg mintegy nettó 5,3 milliárd forint fővárosi, kormányzati és uniós forrásból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik