Belföld

Már a német liberális lap is Orbán győzelmére számít

A Süddeutsche Zeitung című liberális német lap Botka László MSZP-s kormányfőjelöltről közölt írást csütörtöki számában. Orbán baloldali kihívója című írásában a szerző, Cathrin Kahlweit kiemelte, hogy az “utolsó baloldali vezetésű nagyvárost”, Szegedet 15 éve “nagy sikerrel” vezető polgármester Orbán Viktor legtöbb eséllyel rendelkező kihívója.

Azonban pártjában is “erős ellenszél” érte a határzár felszámolásáról szóló kijelentései miatt, mert a szocialisták tudják, hogy a magyarok többsége jónak tartja Orbán menekültpolitikai irányvonalát, és nem akarnak ebben a témában “támadási felületet” hagyni. Az MSZP a 2018-as parlamenti választáson inkább “az országot romlásba döntő és az EU-ból kiszakító” Orbánra összpontosítana.

Ugyanakkor Botka törekvései ellenére a baloldali pártoknak nem sikerült “közös platformot” kialakítaniuk, “közös jelölttel együtt”, így Orbán a “Fidesz érdekeire szabott” választójogi szabályozás miatt “biztos győztesnek számít” – írta a Süddeutsche Zeitung szerzője, megjegyezve, hogy a “szétforgácsolódott” ellenzéktől egy “új kis párt”, a Momentum is elvehet néhány százaléknyi szavazatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik