Belföld

T. Péterrel keveredett közös ügybe a Dózsa György úti kabriós

Ugyanabban az ügyben érintett a hírhedt vállalkozó, T. Péter és a Dózsa György úti kabriós, M. Richárd. Előbbi gyanúsított, utóbbi nem, viszont mindketten szereplői egy bizonyos III. kerületből, februárban ellopott luxuskocsi körül kialakult cirkusznak.

Március végén robbant a hír, hogy őrizetbe vették T. Pétert. Az ügyészség akkor annyit közölt, hogy a “budapesti üzletember” és bűntársa a gyanú szerint megszerzett egy korábban ellopott autót, majd felajánlották egy férfinak, hogy meghatározott összegért visszavásárolhatja azt.

T.-ék három és fél millió forintot kértek, de ennél jóval kevesebbet ajánlottak nekik, 500 ezret. Elfogadták, ám végül ennek is csak a felét kapták kézhez az átadáskor, a rendőrség pedig lefülelte őket. A párost orgazdasággal gyanúsították meg, és ha az ügyészségen múlt volna, mindketten rács mögé kerülnek. T. Pétert társát le is csukták, a vállalkozó viszont házi őrizetbe került, és a fellebbezés ellenére ott is maradt.

Már akkor gyanús volt, hogy az ügy a Budapesti Nyomozó Ügyészséghez tartozik és a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult, vagyis a történetben lennie kellett – például – egy törvénysértő egyenruhásnak. És van is, méghozzá M. Richárdhoz köthetően.

A 444.hu írt arról hétfőn, hogy a Dózsa György úti balesetben érintett M. Richárd az év elején szereplője volt egy titkos nyomozásnak, amely ugyancsak egy értékes lopott kocsival indult. Mint most a 24.hu megtudta, ez ugyanaz az III. kerületből meglovasított autó, amelyen T.-ék is nyerészkedni akartak.

A lap a birtokába jutott rendőrségi, ügyészségi és titkosszolgálati dokumentumokra hivatkozva arról írt, hogy M. Richárd kereste ezt a kocsit, és egy vélhetően korrupt rendőr jelent meg az éttermében azzal, hogy tudja, ki a tettes. El is árulta a feltételezett tolvaj nevét, és a jármű a rendszámát.

A  Készenléti Rendőrség egyik tisztje egy nappal a látogatás után kezdett információt gyűjteni a férfiról, aki a korrupt rendőr szerint ellopta az Audit. A cikkben az állt, M. Richárd megbízta az egyik emberét – K. Konrádot –, hogy kapja el a tettest és kaparintsa meg a kocsit. De ugyebár ezt már nyomon követte a titkosszolgálat.

M. Richárd (Gyurma) megbízza H. A-t, hogy keresse fel a feltételezett tolvajt, és bizonyosodjon meg róla, hogy tudomással bír a gépjárművek hollétéről. (…) H. Attila , hogy a kérést teljesítse felvette a kapcsolatot K. Konráddal (Izom), aki ezt követően két társával elkapta a feltételezett tolvajt, aki ismeretlen módon megtörtént fenyegetés hatására közölte, hogy a keresett jármű már Szlovákiában található

– áll a dokumentumokban.

A cikkből kiderül az is, hogy a kocsit pár nappal később a TEK lekapcsolta Esztergomban, a volánja mögött K. Konráddal.

A lap arról is írt, hogy a titkos megfigyelés jóval a 2017 februári autólopás előtt, még 2016 őszén kezdődött, de valószínűleg nem M. Richárd és csapata volt a célpont,  sokkal inkább rendvédelmi kapcsolataik. Bár a két férfit állítólag önbíráskodás miatt feljelentették, ők nem lettek gyanúsítottak.

A 24.hu úgy tudja, a kocsi, amit M. Richárd vissza akart szerezni, az egyik hozzá köthető cégé. Alvilági körökben hajtóvadászat indult a tolvaj után, és ezzel tisztában volt T. is. Társával kiderítette, hogy ki lopta el a luxusautót, és felajánlotta a már Dózsa György úti kabriósként ismert férfinak, hogy segít, persze nem ingyen. Már azelőtt tudta, ki vitte el a luxusjárművet, hogy az „éttermi látogató” megjelent volna a színen az információval.

Bár M. Richárd emberei valóban eljutottak a tolvajhoz, de – ahogy az feljebb kiderült – az autó már nem volt nála. Sikerült visszaszerezni, de nem nekik, hanem T.-nek, aki gyakorlatilag egy lépéssel előttük járt. A vállalkozó pedig végül – a már lealkudott és még azt is lefelezett összegért – átadta nekik az Audit. Ám azzal, hogy a rendőrt a szakszolgálat lebuktatta,  tovább dőlt a dominó, így derült fény T.-ék üzelmeire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik