Belföld

Feljelentették Botka László titkárnőjét

Hamis vád gyanúja miatt feljelentést tett Botka László (MSZP) szegedi polgármester titkárnője ellen Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, aki szerint a szegedi polgármester érintettségét is vizsgálni kell.

Az ügy előzményeiről az ügyvezető szerdai szegedi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy tavaly május 17-én a Cserepes sori piacon árusító kereskedők képviselőjeként kívánt petíciót átadni Botka Lászlónak.

Az esetről kiadott rendőrségi közlemény szerint a szegedi városházára bemenve megfogta és ellökte a polgármester titkárnőjét, és ezzel garázdaságot követett el.

Szabó Bálint úgy fogalmazott, egy év kellett ahhoz, hogy “bizonyítékokkal alátámasztva kiderüljön az igazság”: a Szegedi Járásbíróság elsőfokú ítéletével felmentette a garázdaság vádja alól.

Az ügyvezető szerint egyértelműen bebizonyosodott, hogy Botka László titkárnője hamisan vádolta meg őt a garázdaság bűncselekményével, és ez alapján indult eljárás ellene. Ezért a titkárnő ellen szerdán reggel feljelentést tett a Csongrád Megyei Főügyészségen, és azt kérte, hogy “a megrengett szegedi közbizalom helyreállítása érdekében” induljon büntetőeljárás.

A cégvezető azt állította, nem a titkárnő találta ki mit mondjon, felbujtója volt.

Az, hogy ez a személy a városházán keresendő vagy a városi vagy a megyei rendőrség alkalmazottai körében, az illetékes nyomozóhatóságnak kell eldöntenie

– tette hozzá.

Szabó Bálint kérte, az ügyészség kifejezetten vizsgálják meg Botka László személyes érintettségét is. Hozzátette: a szegedi polgármesternek

lassan nem marad olyan közvetlen munkatársa, aki valamilyen bűncselekményben nem lenne érintett.

Az ügyvezető kitért arra is, Botka László egyetlen a károsultak általa képviselt csoportjával sem volt hajlandó tárgyalni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik