Belföld

9,7 milliárdos árbevétel a Simicska-féle agrárcégeknél

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

2017. 05. 31. 11:40

Lajta-Hanság Zrt.

3,7 milliárd forintos nettó árbevételre tett szertt 2016-ban a Lajta-Hanság Zrt., a cég beszámolója szerint a belföldi értékesítés 15 millió forinttal nőtt, míg az export 29 millióval csökkent. Összességében a Lajta-Hanság 65,8 millió forintos adózott eredményt ért el, ez harmada az előző évinek. A cég a 4,7 milliárd forintos eredménytartalékból 129 millió forint osztalékot fizet ki.

Szombathelyi Tangazdaság Zrt.

Egy kicsit javított a nettó árbevételén a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. 2015-höz képest, így tavaly 1,56 milliárd forintot hozott össze, ebből az exportértékesítés mindössze 27 millió forint. Az adózott eredmény kamatlevonás után 14,6 millió forint, osztalékot nem fizetnek.

Sárvári Mezőgazdasági Zrt.

A sárvári cégnél 2,66 milliárd forintos nettó árbevételt realizáltak, ez egy kicsivel magasabb a 2015-ösnél. Az adózott eredménye 123,9 millió forint volt, osztalékként a kamatozó részvények után megállapított 512 ezer forint kamatot fizeti ki. A zrt. 538 ezer forintot szánt látványcsapatsport-támogatásra (tao) és 60 ezer forintot valamilyen kiemelt közhasznú alapítvány támogatására.

Simicska-Lajos(1)(960x640).jpg (Array)
Újabb gyomros Simicskának: elbukja Vas megyei vadászterületeit
Egyetlen este darabolták fel a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Sárvári Mezőgazdasági Zrt. korábbi vadászterületeit.

Mezort Zrt.

30 millió forinttal, 68,7 millió forintra csökkent az előző évhez képest a Mezort adózott eredménye, annak ellenére, hogy a nettó árbevétele 1 millió forinttal, 1,78 milliárd forintra emelkedett. Ezt főleg belföldi és uniós kereskedelemből hozták össze. Az adózott eredményt teljes egészében kifizetik osztalékként úgy, hogy az eredménytartalékból még 29 millió forintot hozzácsapnak – ez 97,8 millió forint osztalék szétosztását jelenti.

Meszaros-Lorinc(960x640).jpg (mészáros lőrinc, )
A magyar milliárdosok szeretik a mezőgazdaságot
Minden ötödik nagyvállalkozó érdekelt az agrárszektorban.

Folyamatosan dolgozzuk fel az érdekesebb cégek beszámolóját, és cikkeinket itt és itt gyűjtjük.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

BUDAPEST, HUNGARY - JULY 24: Katinka Hosszu reacts during the Women's 200IM final on day eleven of the FINA World Championships at the Duna Arena on July 24, 2017 in Budapest, Hungary. (Photo by Ian MacNicol/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.