Belföld

Újra szolgálatba állnak a Teréz körúti robbantásban megsérült rendőrök

Szeretnének támadójuk szemébe nézni a bíróságon, de nem gondolják, hogy a miértre választ kapnak majd.

Csütörtökön újra szolgálatba áll az a két rendőr, akik súlyos sérüléseket szenvedtek a tavaly szeptemberi Teréz körúti robbantásban.

Andirkó Szabina és Vantara László törzsőrmesterek a Zsaru magazinnak nyilatkozva felidézték: a robbantás előtt nem tapasztaltak semmi rendkívülit. A járőrpáros férfi tagja azt mondta, nem is robbanást, hanem pukkanást hallott, majd szúró fájdalmat érzett a nyakában, először azt hitte, valaki petárdát dobott rá. A következő emléke már az, hogy a földön fekszik, minden csupa por és üvegtörmelék, nem hall és nem lát.

Vantara László azt sem tudta, hol van, de eszébe jutott a járőrtársa, és amikor meglátta Andirkó Szabinát, rájött, hogy nagy a baj.  Egy sapkával próbálta csillapítani a másik rendőr vérzését, és kiabált a rádióba, de nem hallotta a választ, mert beszakadt a dobhártyája. Közben arra is próbált figyelni, nehogy elvegyék tőlük a fegyvereiket – erre is számítani kellett, mert támadás érte őket. A férfi dobhártyáját pótolni kellett, de sikerült helyreállítani a hallását.

Andirkó Szabina elmondta: nehéz volt a rehabilitáció, olyan osztályon gyógyult, ahol alig voltak páran, akiket nem kellett etetni. Mára a rövid hajával is megbékélt, hálás az orvosoknak, akik rendesen „összerakták” őket, és a teljes rendőrségnek, akik mellettük voltak. A támadójuk iránt dühöt érzett a két rendőr, Vantara László azt mondta, nem is csak azért, mert megtámadta őket, hanem mert indok nélkül, lesből, aljas módon támadt rájuk. Szeretnének az elkövető szemébe nézni a bíróságon, és megkérdezni tőle a miértet, de úgy sejtik, erre nem kapnak igazi választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik